HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A brit kormán...

A brit kormány betilthatja a szabadtéri testedzést a szabályok tömeges megszegése esetén

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A brit egészségügyi miniszter szerint a kormány megtilthatja a szabadtéri testedzés minden formáját, ha a lakosság nem tartja magát az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó előírásokhoz, jelenti tudosításában az MTI.

Mint írják, Nagy-Britanniában a kormány rendelete alapján a legszükségesebb esetekben lehet csak kimenni az utcára. Ezek közé tartozik a bevásárlás és a gyógyszerek beszerzése, illetve az, ha valakinek orvosi ellátásra van szüksége. Engedélyezett napi egy szabadtéri testmozgás is séta, kocogás vagy biciklizés formájában. A gyülekezéseket a kormány megtiltotta, közterületen nem tartózkodhat együtt kettőnél több olyan ember, aki nem egy háztartásban él.

A hatósági beszámolók szerint azonban a kellemes hétvégi tavaszi időben sok helyen – elsősorban a parkokban és a dél-angliai tengerparton – ezrek gyűltek össze, és nem egy esetben a rendőrségnek kellett közbelépnie a tömeg feloszlatására. A dél-londoni Lambeth kerület tanácsa vasárnap bezárta a városrész legnagyobb közparkját, a Brockwell Parkot, ahol előző nap a hatóságok becslése szerint háromezren napoztak és sétáltak, gyakran nagyobb csoportokban.

Amerikában már meg sem merik tipppelni az áldozatok várható számát | Magyar Hang

Nagyon, nagyon nehéz hetek jönnek, az elhunytak várható számát pedig többször is világháborús mértékűhez hasonlította Donlad Trump. A Bill & Melinda Gates Alapítvány támogatásával alapított egészségügyi elemző intézet 100 ezer áldozattal kalkulál, szerintük 10 nap múlva tetőzik a járvány.

Matt Hancock a közszolgálati BBC televízió vasárnapi magazinműsorában kijelentette, a napozás nem tartozik a testmozgás engedélyezett formái közé. Az egészségügyi miniszter egyúttal hozzátette, tudja, hogy a lakosság nagyon nagy többsége tartja magát az előírásokhoz, de „egészen hihetetlen”, hogy egy csekély számú kisebbség veszélyezteti mindenki jogosultságait. Hancock – aki nem mellesleg Boris Johnson mellett maga is átesett az új koronavírus okozta Covid-19 betegségen – kijelentette: ha az emberek nem akarják a szabadtéri testmozgás minden formájának megtiltását, akkor tartaniuk kell magukat az előírásokhoz.

HIRDETÉS

Neil Ferguson, a neves londoni Imperial College egyetem járványtan-professzora – akinek vírusterjedési modellszámításait a brit kormány alapvető fontosságú tudományos forrásként használja a jelenlegi járvány elleni stratégia kidolgozásához – a vasárnapi BBC-műsorban elmondta: már vannak bizonyos jelek arra, hogy a korlátozó intézkedések lassítják a járvány terjedését. Kijelentette: várakozása szerint a következő egy hétben e lassulás már markánsabban érzékelhető lesz, az új nagy-britanniai fertőzések száma hét-tíz napon belül tetőzhet.

Ferguson professzor szerint most az a kritikus fontosságú tényező, hogy utána milyen gyorsan indul lefelé az új esetek számát jelző görbe. Hozzátette: a modellszámítások azt mutatják, hogy a jelenlegi hatósági intézkedések mellett hétezer és valamivel több mint 20 ezer között lesz a Covid-19 járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Egyesült Királyság: 20 ezer alatti halálozás jó eredmény lenne | Magyar Hang

A szombaton ismertetett adatok szerint egy nap alatt 260-nal emelkedett és átlépte az ezret az új típusú koronavírus okozta járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat, az NHS angliai orvosigazgatója minapi sajtóértekezletén kijelentette: ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

A legutóbbi adatok szerint eddig 4320-an haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta járványban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.