HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld New Yorkban t...

New Yorkban tigrisek és oroszlánok is megfertőződtek a vírussal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

New Yorkban, a Bronx Állatkertben több nagymacskában is kimutatták a koronavírust.

Az állatkertet fenntartó Vadállat Megőrzési Társaság (Wildlife Conversation Society) kiadott egy közleményt ezzel kapcsolatban. Mint írják: „Nadiának, egy négyéves amúr tigrisnek a Bronx Állatkertből, pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ő és testvére, Azul, továbbá három afrikai oroszlán száraz köhögés jeleit mutatták. Mind jól vannak, és felépülésük várható.”

Ez az első kimutatott fertőzés egy állatban Amerikában, és az első, hogy egy tigrisben is kimutatták a kórokozót. A pozitív tesztet megerősítette az Egyesült Államok Mezőgazdasági Hivatalának Ames városában, Iowa államban található Nemzeti Állatbiológiai Laborja is.

Később a többi nagymacskát szintén tanulmányozták, és kiderült, hogy további három tigris és három oroszlán is megfertőződött.

HIRDETÉS

Mint hozzátették, az állatokat elővigyázatosságból tesztelték le, és bíznak abban, hogy az eredmények révén többet tudnak meg a COVID-19 betegségről az egész világon.

Bár étvágyuk visszaesett, a Bronx Állatkert nagymacskái egyébként jól vannak, és folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak. Jelenleg nincs tudás arról, hogy a vírus milyen módon jelentkezik a nagymacskákban, mivel a különböző fajok különböző módon reagálnak az új kórokozókra, de „szoros megfigyelés alatt tartjuk őket, és a teljes felépülésüket reméljük”.

A Bronx Állatkertet 1899-ben nyitották meg New York Bronx kerületében. A Vadállat Megőrzési Társaságot 1895-ben alapították, és a világ legnagyobb állatkert-hálózatát működteti.

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány szempontjából az Egyesült Államokban New York állam és New York város számít a legnagyobb gócpontnak, a 335 ezer igazolt amerikai megbetegedésből 123 ezer ebben az államban történt. Bár az állatkertet a kijárási korlátozások miatt bezárt, ám az állatgondozók továbbra is bejárnak az állatokat etetni és gondjukat viselni. Minden bizonnyal egy tünetmentes, azaz a megbetegedés jeleit nem mutató gondozótól kapták el az állatok a vírust.

New York belülről: hétköznapok a világ legfertőzöttebb városában | Magyar Hang

A feltételezések szerint a COVID-19 megbetegedést okozó SARS-CoV-2 vírus a vuhani élőállat-piacon egy állatról került át az emberre, azóta nem merült fel, hogy a megbetegedések okozói állatok lettek volna, ám arra van tudományos bizonyíték, hogy emberek képesek állatokat megbetegíteni. A Nature magazin április 1-jén írt arról, hogy az emberek képesek macskákat megfertőzni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Avatar
Nádasi Balázshttps://voltegyszeregyamerika.blog.hu/
A Magyar Hang külsős szerzője, nyelvész, tanár, sakkedző. Érdeklődési területe az amerikai kultúra, politika, a tudományok és a klímaváltozás.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.