HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU A Néppárt csa...

A Néppárt csak a járvány után dönt a Fidesz sorsáról

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Belátható időn belül nem fog dönteni az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról. 

Európai Néppárt politikai gyűlése dönthet egy tagpárt kizárásáról vagy felfüggesztéséről, de a testület csak a koronavírus miatt bevezetett kijárási és utazási korlátozások feloldása után fog összeülni – válaszolta Donald Tusk néppárti elnök kommunikációs stábja az EUrologus kérdésére. Tusk irodája még csak találgatásokba sem bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy a néppárti vezetők mikor gyűlhetnek össze legközelebb.

Pedig korábban Donald Tusk is azt írta a pártcsalád tagjainak, hogy az Európai Néppártnak felül kell vizsgálnia eddigi álláspontját a Fidesz tagságáról.

Az optimista becslések szerint is hónapok telhetnek még el, mire újraindulhat a politikai élet Brüsszelben. Az pedig egyelőre elképzelhetetlen, hogy az európai pártcsalád mind a 68 tagpártjának résztvevői egyáltalán el tudjanak utazni, és biztonságos legyen megtartani egy több száz fős rendezvényt.

HIRDETÉS
Orbán a Néppártnak: Nekem nincs erre időm | Magyar Hang

A cikk megjegyzi, azt is látni kell, hogy bár különböző okokból, de a Néppárt többsége továbbra sem akar foglalkozni Orbán politikájával. A Fidesz kizárását ismét kezdeményező 13 tagpárt nagy része ugyanaz, mint akik már korábban is amellett érveltek, hogy a magyar kormánypártnak nincs helye a magát kereszténydemokratának valló és a politikai spektrum centrumától enyhén jobbra pozicionáló pártcsaládban: a skandináv és a Benelux politikai tömörülések. Azzal, hogy levélben tiltakoztak a koronavírus-törvény miatt, a céljuk – a cikk szerint – az volt, hogy a saját hitelességükről üzenjenek a választóik és politikai riválisaik számára. 

Mint írják, egyértelmű, hogy a Fidesz sorsát végül az fogja eldönteni, hogy Angela Merkel kancellár pártja mit lép. A CDU számára azonban most sokadlagos probléma a magyar kormánypárt sorsa, hiszen először is a saját jövőjéről kell dönteni. A koronavírus miatt határozatlan időre elhalasztották az április 25-re tervezett tisztújító kongresszust, amelyen új pártelnököt választottak volna, miután a Merkel utódjának szánt Annegret Kramp-Karrenbauer lemondott a pozíciójáról. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek