Amerikai orvosok is segíthetik Boris Johnson kezelését

Amerikai orvosok is segíthetik Boris Johnson kezelését

Boris Johnson brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétfőn este intenzív osztályra került Boris Johnsonnak címzett jókívánságokkal kezdte szokásos napi sajtókonferenciáját Donlad Trump. Az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy az amerikaiak imádkoznak a politikus felépüléséért, a Fehér Ház pedig felvette a kapcsolatot a miniszterelnök orvosaival. A fertőzés elleni terápiákon dolgozó két amerikai céget is felkért, hogy működjék együtt a brit kollégája orvosaival.

Az intenzívre került a koronavírusos brit miniszterelnök, Boris Johnson | Magyar Hang

Az amerikai elnök azt is bejelentette, hogy még ezen a héten több milliárd dollár értékű segítséget osztanak szét az Egyesült Államok kórházai között. Elégedetlenségét fejezte ki ugyanakkor az indiai állásponttal kapcsolatban. Még a hétvégén ugyanis telefonon felhívta Narendra Modi indiai miniszterelnököt, és arra kérte, hogy oldja fel a hidroxi-klorokin nevű szer exportkorlátozását. Ez az a malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére használt gyógyszer, amellyel több amerikai kórházban is megpróbálják kezelni a koronavírus-fertőzötteket. Modi azonban nem vette figyelembe a kérést. Trump a sajtókonferencián erre úgy reagált: „nem tetszik” neki az indiai politikus döntése, és meglehet, lesz ennek retorziója.

Állást foglalt a gazdaság újraindítása mellett is. – Megpróbáljuk április végén megszüntetni az érvényben lévő korlátozásokat – fogalmazott.

Donald Trump bejelentette azt is, hogy ezentúl rajta és Mike Pence alelnökön is rendszeresen elvégzik a vírustesztet. A konferencián jelen volt Pence is, aki azt mondta, hogy hétfőn vizsgálták meg újra, és az eredmény negatív lett.