Nem szorul lélegeztetésre Boris Johnson, de a közelében van egy lélegeztetőgép

Nem szorul lélegeztetésre Boris Johnson, de a közelében van egy lélegeztetőgép

Boris Johnson a Chatham House 2017. október végi londoni konferenciáján (Fotó: Chatham House/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszakát az intenzív osztályon töltötte Boris Johnson, ahol a Downing Street közlése szerint kiemelkedő kezelésben részesül. A BBC szerint továbbá a kormányfő megkérte Dominic Raab külügyminisztert, hogy helyettesítse ott, ahol ez szükséges.

A lap úgy tudja, a miniszterelnök oxigénellátást kapott, mielőtt az intenzívre vitték volna hétfőn délután. Ennek az információk szerint elővigyázatossági okai voltak, hogy Johnson közel lehessen egy lélegeztetőgéphez, amennyiben annak használata szükségessé válna. A koronavírus-fertőzött kormányfő tünetei rosszabbodtak, ezért volt szükség az óvintézkedésekre. Michael Gove kabinetminiszter egyébként kedd reggel leszögezte, Johnsont nem volt szükséges ezidáig lélegeztetőgépre helyezni.

Hétfőn egyébként még arról írt Twitter-oldalán Johnson, hogy miután a tünetei nem múltak, néhány rutinteszt ellenőrzésére bement a kórházba. Ugyanakkor őrzi jó kedélyét, és folyamatos kapcsolatban áll csapatával a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – tette hozzá.

A világ vezetői gyors gyógyulást kívántak a kormányfőnek, ahogy a brit ellenzéki Munkáspárt vezetője, Keir Starmer szintén. Donald Trump felajánlotta amerikai orvosok segítségét, és azt mondta, Johnson nagyon jó barátja személyesen neki és a nemzetének is. Emmanuel Macron szintén támogatását küldte a kormányfőnek, annak családjának és a brit nemzetnek ebben a különösen nehéz pillanatban. Orbán Viktor a Facebook-oldalán azt írta: „kedves Boris, a legjobbakat kívánjuk Magyarországról, gyógyulj meg hamar.”