Sorra szegik meg a politikusok a járványügyi szabályokat – Videó

Sorra szegik meg a politikusok a járványügyi szabályokat – Videó

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Aleksandar Vucic szerb elnök Belgrádban 2020. március 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár az elmúlt időszakban térségünk országainak vezetői arra szólították fel a lakosságot, hogy tartsák be a koronavírus-fertőzés miatt bevezetett szabályozásokat, úgy látszik, sok esetben éppen ők azok, akik nagyon lazánk kezeik ezeket az előírásokat.

Ezeket gyűjtötte egy csokorba az Al Jazeera Balkans, amely rögtön a szerb elnök, Aleksandar Vucic március 22-i magyarországi látogatásával kezdi a sort, ami után hazatérve a politikus nem vonult két hetes karanténba, pedig ez kötelessége lenne minden állampolgárnak, aki beutazik Szerbiába. Mint azt korábban megírtuk, Vucicot és a vele utazó szerb pénzügyminisztert, Sinisa Mali pénzügyminisztert ezért a Toplicai Demokráciáért és Emberi Jogokért Központ még fel is jelentette, a szervezet szerint a két politikust a maximálisan kiszabható 3 éves börtönbüntetéssel kellene sújtani, hogy ezzel is megmutassák a lakosságnak, mennyire fontos a karanténra vonatkozó szabályok betartása. Ám a szerb köztársasági elnök azzal is megszegte a szabályokat, hogy a múlt héten szájmaszk nélkül vette át azokat a lélegeztetőgépeket, amelyeket Kínától kapott az ország.

Hasonlóan félvállról kezelte a lakosságnak előírt szabályokat Milorad Dodik, a boszniai háromtagú államelnökség szerb tagja, aki szerbiai látogatása után hazatérve nem vonult karanténba. Ugyan szabálysértést nem követett el, de alaposan megnevettette az embereket Fadil Novalic boszniai miniszterelnök, aki pár hete képtelen volt magára feltenni egy szájmaszkot. nem véletlen, hogy ezek után sokakban felmerült: ha a politikus ennyire nincs tisztában azzal, hogy a szájmaszkot hogyan kell felvenni, akkor aligha használhatja gyakran az eszközt.

Ám a politikus nem tanult az esetből, legalább is erre lehet következtetni abból, hogy egy héttel később lefotózták a szarajevói Wilson sétányon, amint barátjával, a boszniai munkaadók szervezetének elnökével sétálnak. A politikus nem csak hogy maszkot és kesztyűt nem viselt, de még a távolságtartásra vonatkozó szabályokat sem tartotta be.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.