Cardiffban egy stadiont építenek át kórházzá

Cardiffban egy stadiont építenek át kórházzá

Zajlik walesi Principality Stadion szükségkórházzá alakítása (Forrás: A Principality Stadium Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Királyság sajnálatosan elöl áll a koronavírus-járvány fertőzöttségi listáján, így nem csoda, hogy minden eszközzel igyekeznek szabad férőhelyeket teremteni a kórházi ápolásra szoruló betegnek.

A közszolgálati BBC walesi kirendeltsége arról számolt be, hogy Cardiffban színházi és rendezvényszervezésben jártas szakemberek segítségével alakítják át a Principality Stadiont kétezer ágyas járványkórházzá. 

Nápolyban harminc óra alatt felépítették a koronavírusos betegeket kezelő központot | Magyar Hang

Vuhanban egy speciális kórházat a koronavírus-járvány kezdetekor tíz nap alatt építettek fel. Ennél is gyorsabban készült el Olaszországban egy koronavírusos betegekkel foglalkozó központ, ahol az intenzív osztályt előregyártott modulokból rakták össze.

A munkálatokat irányító Tom Feierabend szerint már a kínai szükségkórházak építésének híre óta várnak valami hasonló felkérésre. Így azonnal rendelkezésre állt az átalakításhoz szükséges munkaerő, illetve eszközpark, amelyeket korábban színházak és zenei fesztiválok alkalmával használtak.

A díszletépítéssel foglalkozó cégek az ágyakat helyezik el, a technikusok az áramellátásért felelnek, a rendezvényes cégek emberei pedig sátrakat állítanak fel és padlót fektetnek le.

Már a betegek is megjelentek a tíz nap alatt felépített kínai kórházban | Magyar Hang

Hétfő reggel már fogadta az első betegeket az az első hírek szerint ezer ágyas, végül 1400 beteg fogadására alkalmas kórház a kínai Vuhanban, amelyet tíz nap alatt építettek fel a kínai hadsereg katonái a koronavírus-fertőzések gócpontjában.

A fesztiválokra specializálódott villanyszerelők az áramelosztó-rendszerekért felelnek, míg a cateringszolgáltatást nyújtó cégek konyhákat építenek.