HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Emerald” a t...

„Emerald” a távolból is szemmel tudja tartani a koronás betegeket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Érdekes készüléket fejlesztettek a neves amerikai egyetem, a MIT tudósai. Az Emerald nevű készülék szenzorai segítségével képes arra, hogy ellenőrizze a páciens légzését, mozgását és alvását. A készüléket már több kórházban kipróbálták a  koronavírusos pácienseken. 

Emerald egy vezeték nélküli routerhez hasonlít, és mesterséges intelligencia segítségével elemzi a beteg életjeleit. Ily módon az orvos akár a saját otthonában ülve is képes ellenőrizni a tőle messze lévő páciens állapotát.

Ez különösen fontos most, amikor a koronavírus leginkább a betegekkel foglalkozó ápolókat és orvosokat veszélyezteti. Hazánkban a regisztrált fertőzöttek 12,5 százaléka egészségügyi dolgozó volt néhány napja, Romániában ez az arány 13 százalék volt, de például Spanyolországban tízezernél is több beteg egészségügyi dolgozóról tudni.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.