HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Moszkva kész ...

Moszkva kész lenne mérlegelni Kijev segítségkérését a csernobili erdőtüzek eloltásához

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Oroszország kész lenne megvizsgálni, ha Ukrajna segítséget kérne tőle a Csernobil környéki erdőtüzek eloltásához – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Moszkvai sajtóértekezletén Zaharova azt mondta, hogy Kijevtől eddig nem érkezett ilyen kérés, de ha ez megtörténik, akkor az orosz fél „a hagyományos diplomáciai gyakorlatnak megfelelően” kész lesz megvizsgálni. A szóvivő hozzátette, hogy az egykori csernobili atomerőmű tiltott övezetében kitört tűzvész rávilágított arra, hogy aktivizálni kell az 1986-os atomerőmű-katasztrófa következményeinek felszámolását célzó, ENSZ-koordinációval folytatott erőfeszítéseket.

Közölte, hogy New Yorkban jövő pénteken videokonferencia keretében megtartja éves ülését az ENSZ Csernobil-ügyi intézményközi munkacsoportja, amelyen részt vesznek Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna – a legsúlyosabb károkat elszenvedett országok – és a fő donorállamok képviselői. Zaharova kijelentette, hogy Moszkva kész ebben a témakörben a háromoldalú együttműködés formátumának megőrzésére és a Kijevvel való kapcsolattartásra. Hozzátette azonban, hogy ez csakis abban az esetben lehetséges, ha az együttműködés politikamentes marad, és ha a katasztrófában kárt szenvedett emberek valós problémáinak gyakorlati megoldására irányul.

A csernobili tiltott övezetben az ukrán tűzoltók már április 4-e óta küzdenek a lángokkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.