New Yorkban két házi macska is elkapta a vírust

New Yorkban két házi macska is elkapta a vírust

Házi macska (Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államokban először fertőződtek meg házi kedvencek az új koronavírussal – erősítette meg a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC). Mint a CNN megírta, mindkét cicának enyhe légzési nehézségei vannak, de az orvosok teljes felépülésüket várják. Hangsúlyozták, nincs arra bizonyíték, hogy a háziállatokról emberre terjedne a vírus. Eddig inkább az ellenkezője történt, az egyik cica egész biztosan a gazdájától kapta el a Covid-19 betegséget. A másik állatot valószínűleg a család egyik látogatója fertőzte meg. Nemrégiben New York egyik állatkertjében nagymacskák, tigrisek és oroszlánok lettek fertőzöttek. 

Szakértők hangsúlyozzák, hogy a közeli kontaktusok kerülése a házi kedvencekre is vonatkozik. Így a macskákat lehetőleg a lakásban kell tartani, a kutyákat pedig pórázon kell sétáltatni, és nem szabad őket a kutyafuttatókba vinni.