HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kézfogás hely...

Kézfogás helyett hajlonganak a kínaiak – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Terjednek az újfajta köszönések a koronavírus miatt, a fertőzéstől való félelmükben az emberek egyre több helyen kerülik közvetlen fizikai kontaktusoktól, így lassan a kézfogás is kimegy a divatból. Helyette inkább könyökpuszival vagy lábpacsival üdvözlik egymást az emberek. Ez utóbbi népszerűsítésére – a járvány kitörésének helyszíneként nyilvántartott – kínai Vuhanban vicces videót forgattak, amelyen azt látni, ahogy a helyiek a lábukkal pacsizva köszönnek egymásnak. 

Az Egyesült Államokban pedig egy szenátor indított mozgalmat, hogy a vírus megfékezése érdekében az emberek kézfogás helyett a könyökök összeütésével, azaz könyökpuszival köszöntsék egymást. Orbán Viktor is így köszöntötte az egyik kínai maszkszállítmányt hozó kínai gép pilótáját.

De vannak más alternatív módszerek is, például az integetés vagy a meghajlás, amelyek annyiban jobbak, hogy ily módon tényleg el lehet kerülni a közvetlen testi érintkezést. A meghajlásos módszer pedig még kellő tiszteletet is kifejez, amint ez az alábbi kínai videón látható. A konfuciánus gyökereiről ismert kelet-kínai Quzhou városában a hagyományos köszöntést, a zuoyi-t (meghajlás, miközben a kezeket maguk előtt összefonják) népszerűsítik. A város egyik kerületének több mint 110 iskolájában és óvodájában tanítják a régi-új üdvözlési módot. A helyi hatóságok és a politikusok járnak elöl jó példával, ők is így köszöntik egymást a tárgyalásokon vagy üléseken. Ez számukra nem is olyan nagy újdonság, a város címerében már 2018 óta szerepel a „zuoyi” jelképe.

Security Check Required

null

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.