HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egy volt párt...

Egy volt pártember szerint Kim Dzsongun egy rakétakísérlet során sérülhetett meg

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Dong-A Ilbo nevű koreai portál egy, az Egyesült Államokba távozott, és a korábbiakban magas tisztséget betöltött pártfunkcionáriusra, Lee Jeong Hóra hivatkozva arról ír, elképzelhető, hogy egy április 14-én zajlott rakétakísérlet során szenvedhetett sérülést az észak-koreai diktátor.

Lee magyarázata szerint a rövid hatótávolságú rakétával kapcsolatos kísérletre csak a főparancsnok, azaz Kim Dzsongun jelenlétében kerülhet sor. Ugyancsak a diktátor személyes engedélyére van szükség ahhoz is, hogy a rakétakísérletekről felvételeket közöljön a központi televízió. Miután Kimet sem nevesítették az esemény kapcsán, sőt magáról a kilövésről sem jelent meg egyetlen televíziós felvétel sem, Lee úgy gondolja, előfordulhatott, hogy a kilövéssel járó tűz, esetleg a keletkezett törmelék sebesíthette meg Kimet. Lee szerint erre utal az is, hogy közvetlen a kilövést követően tűnt el a diktátor a nyilvánosság elől. 

Az egykori pártember ugyanakkor kétségeit fejezte ki a Kim agyhalálával, illetve a szívműtétjével kapcsolatos hírekről, a párt első számú emberét ugyanis az ország fővárosában található Bonghva kórházban dolgozó orvosok kezelik, mert másutt nincsenek ilyen felkészült szakemberek. Ezért kevés a valószínűsége annak az értesülésnek, amely szerint a Miohjang hegy közelében található Hjangsan kórházban operálták volna. 

Kim Dzsongun különvonata már megvan | Magyar Hang

Eközben a 24.hu arról ír, hogy a phenjani állami hírügynökség a dátum megjelölése nélkül arról számolt be, hogy Kim a Vonszan-Kalma partvidéki üdülőközponton tevékenykedő munkásoknak küldött üzenetet. A hír érdekessége, hogy mintha magyarázatot szeretne adni a 38 North nevű washingtoni szakportál korábbi beszámolójára, amely szerint műholdas felvételeken Észak-Korea keleti részén, egy üdülővárosban észlelték az ország vezetője, Kim Dzsongun különleges vasúti szerelvényét. A vonatot éppen a vonszani kormányzati üdülőhelynél kapták lencsevégre. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek