Joe Biden vezet Donald Trump előtt a USA Today felmérése szerint

Joe Biden vezet Donald Trump előtt a USA Today felmérése szerint

Joe Biden támogatójával Iowában 2019. május 1-jén (Fotó: Reuters/Jonathan Ernst)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat hónappal az amerikai elnökválasztás előtt a demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden jelentős előnnyel vezet az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök előtt – derült ki a USA Today napilap és a bostoni Suffolk Egyetem politológiai kutatásokkal foglalkozó intézeténekl közös országos felméréséből.

Az MTI által is ismertetett közvélemény-kutatás szerint a jelenlegi elnök demokrata párti kihívója 50:40 százalékos arányban vezet országosan. A megkérdezettek 9 százaléka még nem döntötte el, kire voksol a novemberi elnökválasztáson. Biden egyébként akkor is vezetne támogatottságban Trump előtt, ha lenne egy harmadik párti elnökjelölt is.

– Joe Biden olyan fontos társadalmi csoportokban is vezet, amelyek körében demokrata párti jelöltek korábban nem élveztek támogatottságot. A pártoknak nem elkötelezett, független szavazók megnyerése kulcsfontosságú lesz olyan államokban, mint Pennsylvania, Michigan és Wisconsin – nyilatkozta a republikánus közeli Fox hírtelevíziónak kedden David Paleologos, a Suffolk Egyetem politológiai kutatóközpontjának vezetője. A felmérés szerint a republikánusok körében szilárd a jelenlegi elnök támogatottsága, ám a független választóknak csak 31 százaléka szavazna rá. A férfiak 46 százaléka Trump, a nők 53 százléka pedig Biden mellett döntene.

Miután Brad Pitt viccet csinált belőle, Donald Trump visszatért, és kártérítést követel Kínától - videóval | Magyar Hang

Az elnök bejelentette, nem tart sajtótájékoztatót, mert a média hazudik, majd kiállt az újságírók elé, és keményen nekiment Kínának.

Az április 21-26 között készített és még hétfőn este nyilvánosságra hozott felmérés eredményei elemzők szerint érzékeltetik Trump megítélését a koronavírus-járvány idején. S az elnök vitatott tevékenysége befolyásolhatja, hogy kire voksolnak az amerikaiak a novemberi elnökválasztáson. Az elmúlt napokban közzétette közvélemény-kutatások mindegyike – egy kivételével – Biden előnyét mutatja.

A CNN hírtelevízió által készített közvélemény-kutatás szerint Biden 53:42 arányban vezet, a NBC televízió és a The Wall Street Journal című lap közös felmérése 49-40 százalékos Biden-előnyt mutat, a connecticuti Quinnipiac Egyetem kutatásai szerint a volt alelnök támogatottsága 49 százalékos, míg Trumpot a megkérdezettek 41 százaléka választaná ismét elnöknek. Egyedül a Fox televízió közvélemény-kutatása szerint van holtverseny a két politikus között: mindketten 42 százalékos népszerűséget tudhatnak magukénak.

Obama beállt Biden mögé | Magyar Hang

„Azt hiszem, Joe-ban minden megvan ahhoz, amire most szükségünk van egy elnök esetében” – mondta videóüzenetében.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.