Indiában rekordszámú új koronavírusos megbetegedést regisztráltak

Indiában rekordszámú új koronavírusos megbetegedést regisztráltak

Vidéki vendégmunkások buszokra várakoznak Újdelhiben 2020. március 28-án. India hatóságai buszokat küldtek a fővárosba, hogy hazaszállítsák a vidékről származó, munka nélkül maradt embereket. Narendra Modi indiai miniszterelnök négy nappal ezelőtt rendelt el háromhetes országos házikarantént az 1,3 milliárd lakosú Indiában a koronavírus-világjárvány elleni harc jegyében. Az országban 887 fertőzöttje és 20 halálos áldozata van a koronavírusnak (Fotó: MTI/AP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2293 új koronavírusos esetet regisztráltak Indiában, ez eddig a legtöbb új megbetegedés egy nap alatt, mióta kitört a járvány, jelentette az indiai Egészségügyi Minisztérium. - írja az Index a CNN-re hivatkozva.

Ezzel együtt összesen 37 366 fertőzött van az 1,3 milliárdos országban, és 1218-an haltak bele a Covid-19-be.

Indiában továbbra is érvényben marad a szigorú kijárási tilalom, ami miatt több ezer munka nélkül maradt vendégmunkás ragadt a lakóhelyén kívül. Az államhatárok zárva vannak, a tömegközlekedés sem jár, az üzletek is zárva vannak, és mindenkinek otthon kell maradnia.

A kijárási tilalmat eredetileg május 3-án tervezték lazítani, de most úgy tűnik, ez nem fog megtörténni, és újabb két hétre meghosszabbították, enyhítésekre csak az alacsonyan veszélyeztetett területeken lehet számítani.

Címkék: India, koronavírus