HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Tízszer annyi...

Tízszer annyi fertőzött lehet Németországban, mint amennyit a hivatalos adatok mutatnak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Bonni Egyetem kutatói arra jutottak, hogy Németországban csaknem 1,8 millió ember kaphatta már el a koronavírus okozta betegséget, vagyis több mint tízszer annyian, mint ahány pácienst hivatalosan regisztráltak – számol be a The Guardian. A szakmai ellenőrzés előtt álló tanulmány konklúziója szerint a kutatási eredmény ismét felhívja a figyelmet rá, hogy rengeteg tünetmentes beteg lehet, akik azokban ugyanúgy fertőzhetnek.

A kutatócsoport 919 ember vér- és nyálkahártya-mintáját vizsgálva jutott a fenti következtetésre. A felmérést a holland határhoz közeli Heinsberg településen végezték, ahol az egyik legmagasabb a halálozási arány Németországon belül. Az eddig ismert adatokat vetették össze a most végzett vizsgálat eredményeivel, és ez alapján határozták meg a 0,37 százalékos halálozási arányt, amelyet aztán az országos statisztikára vetítve megkapták az 1,8 millió lehetséges fertőzöttet.

Nem ez az első alkalom, hogy Németországban megkísérelték meghatározni a fertőzöttség valódi méretét. A Gangelt településen végzett átfogó tesztelésből kiderült, a 12 ezer helyi lakos hetedének szervezetében találtak ellenanyagot, vagyis feltehetően ennyien kapták el a fertőzést. Hangsúlyozták ugyanakkor a kutatók, hogy csupán előzetes eredményekről van szó, és azokat nem lehet automatikusan rávetíteni Németország egészére, mivel a településen a fertőzöttek aránya magasabb az országosnál.

200 millió beteg? A dohányzás véd? 20 méterről is fertőzünk? Minden, amit (nem) tudunk a járványról | Magyar Hang

Magyarországon május 1-jén indult két hétig tartó vizsgálat annak megállapítására, hogy hányan kaphatták el a betegséget itthon. A reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával indult átfogó szűrővizsgálatot a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző egyetem végzi. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, az új koronavírussal kapcsolatos járványügyi védekezés május elején kezdődő második fázisában a feladat a biztonságos visszatérés feltételeinek, ütemezésének meghatározása úgy, hogy az megbízható elemzéseken és folyamatos nyomon követésen alapuljon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.