HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Hanyatlásnak ...

Hanyatlásnak indulhat Salvini csillaga

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Komoly kihívással kell szembenéznie Matteo Salvininek, az olasz Liga párt elnökének. Nemcsak az jelent gondot számára, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkenni kezdett pártja népszerűsége, de a Ligában egyre népszerűbb a járvány megállításában hatalmas sikereket elért Luca Zaia – írja a Napi.hu a Financial Times elemzését idézve.

Orbán populista barátjával szemben Zaia megfontolt és most már elismert politikus. Ezt igazolja, hogy az igencsak fertőzött Lombardiát vezető – szintén Liga párti – Attilio Fontanával szemben kordában tudta tartani a Velencét körülölelő Veneto tartományban a járványt. Amíg Lombardiában 14 ezren veszítették életüket a betegségben, addig Venetóban alig 1500 halottról számoltak be a hatóságok, pedig az előbbi lakossága alig duplája az utóbbinak. A szakértők már egyenesen Veneto-modellről beszéltek az összehangolt tesztelésre, a fertőzöttek nyomon követésére és ennek alapján a fertőzés tovaterjedésének blokkolása alapuló módszerre utalva.

Olaszország: átlépte a 25 ezret a halottak száma | Magyar Hang

Zaia népszerűségi indexe ennek nyomán az egekbe szökött: az olasz sajtó egy része Mr. 80 százalékként emlegeti, a másik része dózseként, a Velence városállamot 1100 éven át irányító vezetők címe alapján. Várakozások szerint tarolni fog a még idén megtartandó tartományi választásokon abban a régióban, amely az olasz GDP tizedét adja.

– Elemzők szerint okos politikus, aki kevésbé ellenséges az EU-val szemben, mint Salvini. Természetes szövetségese a Ligát támogató északi üzleti köröknek, szemben a demagóg, népámító pártelnökkel. Salvini legyőzhetetlenségének mítosza megtört, Zaia vált a politika emelkedő csillagává. Körültekintő és népszerű politikus – mondja Roberto D’alimonte, római politológus professzor. Szerinte erős északi bázisára támaszkodva kihívhatja Salvinit, miután ott soha nem fogadták el teljesen az Északi Liga országos párttá formálását.

Emelkedő népszerűségét mutatja, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemről készült felmérés szerint őt tartják a leghatékonyabban dolgozó politikusnak. A megkérdezettek 46 százaléka rakta le mellette a voksát, míg Giuseppe Conte miniszterelnök 35 százalékot, Sergio Mattarella államfő 32 százalékot, Salvini pedig csak 19 százalékot ért el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,616lájkolóTetszik
3,771követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már a Messenger-hívásokat is fizetőssé akarták tenni Libanonban

A Hezbollah térnyerése lejtőre tette a közel-keleti országot, elolvadt a középosztály, a lakosság fele a szegénységi küszöb alatt.