Salvini tüntetést szervez

Salvini tüntetést szervez

Salvini 2019 májusban rózsafüzérrel a kezében az európai nacionalista és szélsőjobboldali pártok összejövetelén (Fotó: Reuters/Alessandro Garofallo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A június 2-i nemzeti ünnepen Olaszország közös újraindulásáért hirdetett utcai megmozdulást Matteo Salvini, a Liga vezetője – közölte a párt péntek este.

Az Együtt induljunk újra, az olaszok büszkeségéért elnevezésű demonstráció a közös ünneplést szolgálja az olasz köztársaság nemzeti ünnepén.

Másrészt a megmozdulással a Salvini vezette Liga Olaszországnak a római kormány irányvonalától eltérő politikai és gazdasági újraindulását akarja hirdetni, amelyben az „olaszok az elsők” – olvasható az eseményt hirdető plakátokon.

A jobboldali, ellenzéki Liga már a járvány heteiben bejelentette, hogy amint lehet, tömegdemonstrációval kíván tiltakozni az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és baloldali Demokrata Párt (PD) Giuseppe Conte vezette közös kormányának intézkedései ellen, a koronavírus-járvány idején hozott és az ezt követő intézkedések miatt.

A június 2-i megmozdulás az óvintézkedések betartásával, teljes biztonságban zajlik majd – hangoztatta a párt. Meg nem erősített információk szerint a helyszín az olasz főváros központi és egyik legnagyobb tere, a Velence tér lesz. A pártzászlók nélküli demonstrációhoz elsőként a Liga szövetségese, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) csatlakozott Giorgia Meloni elnök vezetésével.

(MTI)