HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Lőtt fejsebbe...

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán képviselőt az irodájában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Valerij Davidenko ukrán független parlamenti képviselőre szombaton kijevi irodájának WC-jében talált a takarítónő – jelentette a Facebookon Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes. A Davidenko holtteste mellett a helyszínelő rendőrök megtalálták a gyilkos fegyvert, írja az MTI. Az lb.ua hírportál beszámolója szerint a hatóságok elsődleges feltételezése, hogy a képviselő saját kezűleg végzett magával, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt.

Az angol nyelvű Kyiv Post hírportál értesülései szerint a belügyminisztérium átfogó, alapos és gyors vizsgálatot ígér az ügyben. Egyelőre semmilyen részletet nem lehet tudni, miután a hatóságok nem adnak ki az üggyel kapcsolatban semmit.

Később az ukrán UNIAN hírügynökség arról tájékozatott, hogy a kijevi rendőrség közleménye szerint az ukrán büntető törvénykönyv első részének 115. paragrafusa alapján, azaz szándékos emberölés gyanújával indítottak nyomozást.

A 47 éves Davidenko tavaly függetlenként nyerte meg körzetét, az észak-ukrajnai Csernyihivben, és jutott be a kijevi törvényhozásba, ahol csatlakozott a nem pártszínekben bejutó képviselőket tömörítő 17 fős Dovira (Bizalom) elnevezésű csoportjához.

HIRDETÉS

Davidenko elsősorban agrárügyekkel foglalkozott, de tagja volt a gazdaságfejlesztési bizottságnak is. Korábban kilenc éven át egy Agrodim nevű agráripari céget vezetett. 2013-ban egy rövid ideig agrárminiszter-helyettes volt Viktor Janukovics kabinetjében. A majdani eseményeket és a volt elnök bukását követően Petro Porosenko elnök alatt is megtalálta a számítását: a 2014-es választások után csatlakozott az akkori államfő parlamenti blokkjához.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,608lájkolóTetszik
3,463követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek