Hatvanszor több fogyott májusban kerékpárból az egyik legnagyobb orosz webáruházban, mint egy évvel korábban

Hatvanszor több fogyott májusban kerékpárból az egyik legnagyobb orosz webáruházban, mint egy évvel korábban

Kerékpársáv (Fotó: Unsplash/Tommaso Pecchioli)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatvanszorosára emelkedett májusban a kerékpáreladások száma az előző év azonos időszakához képest az egyik legjelentősebb orosz webáruháznál, a Wildberriesnél a koronavírus-járvány által kiváltott mozgáshiány és az online vásárlási kedv megnövekedése miatt. A Wildberries sajtóosztálya az Interfax hírügynökséget szerdán arról tájékoztatta, hogy május 1. és 24. között az oroszok darabszám szerint hatszor annyi sporteszközt vásároltak, mint tavaly ilyenkor. Ezen belül kerékpárból 60-szor, gördeszkából 10-szer, görkorcsolyából 8-szor, rollerből 6,5-szer, háromkerekes bicikliből pedig 6-szor annyi fogyott, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban.

Az ugróköteleknél a növekedés tízszeres, a tenisz-, tollas- és pingpong-ütőknél hétszeres, a csapatjátékokhoz szükséges labdáknál és a sportpumpáknál ötszörös. Ugyancsak megötszöröződött a rádióirányítású, a szabadban használható járművek forgalma. A Wildberries a kereslet megugrását egyebek között a konditermek és a sporteszköz-kölcsönzők bezárásával magyarázta.

A Forbes magazin szerint a piacon másfél évtizede megjelent Wildberries Oroszország legnagyobb online áruháza. Tevékenysége Lengyelországra, Szlovákiára, Fehéroroszországra, Kazahsztánra, Kirgizisztánra és Örményországra is kiterjed.
Forgalma 2019-ben 1,9-szeresére nőtt és elérte a 223,5 milliárd rubelt. (A rubel jelenleg mintegy 4,47 forintot ér.) A cégnek több, mint 36 ezer alkalmazottja van.