HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A járvány sem...

A járvány sem lehet akadály: magángéppel vitték a vendégmunkásokat a szőlősbe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nyolc román szezonmunkást magángéppel röptetett ki Olaszországba egy ottani borászat tulajdonosa, mert állítása szerint nélkülözhetetlenek a szőlészetben. A román hírtévé, a Digi24 információi szerint a hölgyek korábban évente kétszer is kimentek segíteni, de pár napja hiába indultak útnak autóbusszal, megfelelő papírok hiányában a magyar hatóságok nem engedték át őket Magyarországon. A tulaj gondolt egyet, és kibérelt egy magánrepülőt, amellyel Kolozsvárról elvitte őket az osztrák határ melletti Dél-Tirol Alto Adige régiójába.

– Olaszország ezen részén nincs helyi munkaerő – nyilatkozta a televíziónak Martin Foradori Hofstätter tulajdonos. „Harminc éve külföldiekkel dolgozunk. Az én esetemben legalább tíz éve jönnek ezek a hölgyek, akiket kiképeztem erre a speciális feladatra. Egy üzletember barátomtól béreltem a gépet, miután más megoldást nem találtam arra, hogy idehozzam a munkásaimat” – tette hozzá.

A borászat tulajdonosa sok kritikát kapott a gesztus miatt, de azt mondja, a veszteségei még nagyobbak lettek volna, ha nem kezelik a szőlőt időben.

A nyolc román nő már felvette a munkát, az Alpok lábainál, 800 méter magasan dolgoznak a szőlőben. Egyikük azt mondta, néha még énekelnek is munka közben, és azért jöttek, hogy legyen pénzük eltartani az otthon lévő családjukat. A nyolc munkásnak júliusig van munkája, de visszavárják őket a szeptemberi szüretre is. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek