HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Noam Chomsky ...

Noam Chomsky óva int a magyar kormány által megvalósított „sötét úttól”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Miután a világ kétszáz legjelentősebb egyetemének több mint négyszáz akadémikusa – köztük Jürgen Habermas, Étienne Balibar, Judith Butler, Francis Fukuyama, Jacques Ranciere, Thomas Piketty, Jánisz Varufákisz és Yuval Noah Harari – nyíltan védelmébe vette a belgrádi Fiilozófiai és Társadalomelméleti Intézet dolgozóit, Noam Chomsky nyílt levélben fordult Aleksandar Vucic szerb elnökhöz – írja a szerbiai N1 televízió az intézet közleménye nyomán.

Az ismert értelmiségi a levelében hangsúlyozza, hogy kiváltság volt számára együttműködni az intézet munkatársaival, emellett aggodalmát is kifejezésre juttatja amiatt, hogy „ez a kivételes intézet a hatalom célkeresztjébe került, ami egy újabb megnyilvánulás, ami terjed a régióban, legnyilvánvalóbban Magyarországon, ahol az oktatási, kulturális és kutatóintézeteket támadják”. Ezért a világhírű nyelvész és filozófus hangsúlyozza, hogy reméli, „Szerbia nem lép erre a sötét útra”.

Mint ismert, a szóban forgó belgrádi intézet már több ízben is emlékeztetett arra, hogy a hatalommal szembeni kritikus hozzáállásuk miatt több mint egy éve támadják őket bizonyos állami struktúrák.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek