HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Oroszországba...

Oroszországban törzskönyveztek egy koronavírus-gyógyszert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Oroszországban a jövő héttől hozzájuthatnak az első jóváhagyott, Covid-19 kezelésére használható gyógyszerhez a betegek – írja a Reutersre hivatkozva a Privátbankár.

Az Avifavir néven törzskönyvezett gyógyszert június 11-től adhatják az orosz kórházakban a koronavírusos betegeknek a Reuters cikke szerint. A gyógyszerből havonta 60 ezer beteg ellátására elegendő mennyiség készül Oroszországban.

Magyarországon is tesztelik a japán koronavírus-gyógyszert

Az Avifavir gyógyszer hatóanyaga a favipiravir, amelyet eredetileg influenzatünetek enyhítésére fejlesztettek ki, és generikus hatóanyagként bárki előállíthatja. Ázsiában már sikeresen alkalmazták koronavírussal fertőzött betegeken is, bár hatékonyságát hagyományos klinikai vizsgálatokkal még nem igazolták, ezért egyelőre sem Európában, sem Amerikában nincs törzskönyvezve. Magyarországon is folynak kísérletek a hatóanyaggal, őszre válhat lehetővé a hazai engedélyezés és a gyártás megkezdése.

Oroszországban az új gyógyszertől azt remélik, hogy jelentősen enyhíti a nyomást az egészségügyi ellátórendszeren, kevesebb beteg kerül majd kritikus állapotba. Emellett az Avifavir lehet a kulcsa a gazdasági élet teljes talpra állásának is. A védőoltás kifejlesztésére azonban továbbra is várni kell.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,978lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.