HIRDETÉS

Csaknem egymilliárdot kap egy RMDSZ-közeli alapítvány a magyar kormánytól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Összesen 962,8 millió forintot utal a magyar kormány az erdélyi Iskola Alapítvány számára – vette észre a Népszava a Magyar Közlönyben megjelent pénteki kormányrendeletet.

Egy csíkszeredai és egy tusnádfürdői ingatlanberuházáshoz biztosítanak közpénzt, 565 milliós és 397,8 millió forintos tételekben. A forrást Varga Mihály pénzügyminiszternek kell átutalnia a Bethlen Gábor Alapnak, innentől pedig Semjén Zsolt felel majd a keret célba juttatásáért.

A lap azt írja, hogy a könyvkiadással, erdélyi oktatás- és közösségfejlesztéssel foglalkozó szervezet eddig több tételben 4,82 milliárd forintot kapott a Bethlen Gábor Alapon keresztül, ebből a pénzből vásárolták meg a nagyváradi szecessziós Sonnenfeld-palotát, Kolozsváron pedig egy 1320 négyzetméteres ingatlanegyüttest. 

Másfél milliárd közpénzt kaptak, de az elszámolást nem mutatják meg

Az alapítványt 1996-ban az RMDSZ alapította. A kuratóriumi elnöke pedig – mint arról az Átlátszó Erdély írt – Nagy Zoltán Levente, aki egyben az RMDSZ-t vezető Kelemen Hunor kabinetfőnöke is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek