Trump felkészült a vereségre

Trump felkészült a vereségre

Donald Trump amerikai elnök az Unió helyzetéről címmel tartja államfői évértékelő beszédét a törvényhozás, a kongresszus két háza előtt a washingtoni Capitoliumban 2020. február 4 én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Politico több, az elnökhöz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy Donald Trump már foglalkozik a gondolattal, hogy mi történik, ha mégsem választják újra az ősszel esedékes amerikai elnökválasztáson. A Politico cikkét magyar nyelven a 444 szemlézte.

Az elnök rendelkezésére álló felmérések is azt jelzik, hogy novemberben Joe Biden lehet a befutó.  A nyilvánosságra került friss kutatások alapján Trump népszerűségét alaposan megviselte, hogy a kormány képtelen féken tartani a koronavírus-járványt az országban, miközben tüntetéssorozat indult útjára George Floyd halála és a rasszista indíttatású rendőri erőszak elharapózása miatt. Még a republikánus érzelmű szavazók egy jelentős része is elfordult az elnöktől. A CNBC és a New York Times friss számai szerint támogatottsága 40 százalékpont alá esett a Bidennel folytatott küzdelemben. 

Nagy csalódást jelentett (Trump számára is) a március óta tartott első nagygyűlés, amire Oklahomában (Tulsában) került sor, és amin nem sikerült megtölteni az arénát: több ezer szék maradt üresen. Egyik korábbi tanácsadója, Sam Nunberg egyenesen úgy nyilatkozott, hogy ha nem változik meg a trend, Trumpnak „jó esélye” van rá, hogy minden idők legrosszabb választási eredményét érje el regnáló elnökként. - írja a 444.