HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Lemondott a f...

Lemondott a francia kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Lemondott hivataláról az Édouard Philippe vezette francia kormány – jelentette be pénteken a francia elnöki hivatal Párizsban.

A bejelentés nem váratlan, miután Emmanuel Macron kormányátalakításra készült, hogy új lendületet adhasson elnöksége utolsó két évének. Azt egyelőre nem tudni, hogy újra Philippe-et nevezi ki kormányfőnek, vagy új miniszterelnököt választ. Édouard Philippe az új kormány hivatalba lépéséig ügyvivő miniszterelnökként a posztján marad.

A Le Figaro korábbi információi szerint Emmanuel Macron egy videokonferencián már lehetőségként említette lemondását, hogy aztán az előrehozott választásokon újra hatalomra jusson. Macron akkor arról beszélt, ezt a döntést heteken, hónapokon belül meghozhatja, ezzel kierőszakolva egy előrehozott választást. A stratégia azon alapszik, hogy egy lépéssel a vetélytársai elé kerülne. Azt mondta, biztos az újraválasztásában, mert jelenleg egyszerűen nincsen ellenfele.

Ugyanakkor Emmanuel Macron megválasztása óta sokat vesztett a népszerűségéből, részben a sárgamellényesek tüntetéssorozata, részben a járvány elleni, sokak által elégtelennek tartott védekezés miatt.

Frissítés:

Néhány órával az után, hogy lemondott az Édouard Philippe vezette kabinet, Jean Castext bízta meg pénteken Emmanuel Macron államfő az új kormány megalakításával – közölte az elnöki hivatal Párizsban, amelyet az MTI idéz.

A nagyközönség számára ismeretlen, 55 éves, jobboldali politikus 2020 áprilisa óta a koronavírus-járvány miatt kihirdetett általános karantén fokozatos feloldásáért felelős kormánymegbízott volt.  
Jean Castex korábban, Nicolas Sarkozy államfősége (2007-2012) idején az elnöki hivatal helyettes vezetője volt, majd a nagy franciaországi sporteseményeket, köztük a 2024-es párizsi olimpiai játékokat előkészítő tárcaközi bizottságot vezette,  2008 óta a spanyol határ közelében található Prades polgármestere, ahol vasárnap a szavazatok 75,72 százalékával választották újra.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek