HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Tüntettek a n...

Tüntettek a német vágóhídnál, ahol koronavírus-gócpont alakult ki

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Németországban aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat egyik koronavírus által érintett vágóhídnál – közölte az MTI. A tüntetők a munkakörülmények javításáért és az állatok kizsákmányolása ellen tüntettek. 

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy „ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”. „Állítsák le a húsipart!” – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. 

Egyes tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput. A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el a koronavírust. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek