HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Tűzszünetre s...

Tűzszünetre szólítja fel az EU a líbiai harcoló feleket

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A líbiai harcok azonnali leállítására és a békés, ENSZ-közvetítéssel történő rendezésre szólította fel az érintetteket az EU és négy nagy tagállam külügyminisztere. Josep Borrell külügyi főképviselő, Jean-Yves Le Drian francia, Heiko Maas német, Luigi Di Maio olasz és Dominic Raab brit külügyminiszter kifejezetten a líbiai helyzet miatt tartott megbeszélést Brüsszelben.

HIRDETÉS

Az öt politikus közös közleményt adott ki, amelyben többek között hangsúlyozzák: „Az EU szilárd meggyőződése, hogy a líbiai válságnak nincs katonai megoldása, és az elhúzódó konfliktus csak több szenvedést okoz az egyszerű embereknek, fokozza a megosztottságot, növeli a szétválás kockázatát, szétteríti az instabilitást az egész régióban és súlyosbítja a terrorfenyegetettséget. Ezért elengedhetetlen az ellenségeskedés azonnali beszüntetése.”

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a nemzetközi közösség minden tagjának szigorúan tiszteletben kell tartania és érvényesítenie kell az ENSZ fegyverembargóját, mert a folyamatos külső beavatkozás táplálja a válságot. Törökország nevének említése nélkül, de egyértelműen a török kormánynak címezve jelentették ki a miniszterek, hogy elítélnek és károsnak tartanak minden külső beavatkozást.

Erdogan megfenyegette Líbia erős emberét | Magyar Hang

Haftár tábornok utolsó erőfeszítést tesz Tripoli elfoglalására, ám a törökök által támogatott kormányt aligha tudja megtörni.

A líbiai válságot most az is fokozza, hogy a líbiai kormány felkérésére Ankara csapatokat küld a térségbe, mert az egyik hadúr, Haftár tábornok már a fővárost fenyegeti hadseregével. „Európa nem használ erőt, csak diplomáciát, minden megoldás csakis diplomáciai, politikai lehet” – jelentette ki a megbeszélés után sajtótájékoztatóján Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője.

HIRDETÉS

Az uniós tagállamok külügyminiszterei pénteken rendkívüli ülésen találkoznak, ahol nem csak a líbiai, hanem az iraki és iráni válság is napirendre kerül majd.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,685lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek