HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Miközben Brüs...

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az Európai Néppárt (EPP) honlapjának tájkoztatása szerint a jobbközép, kereszténydemokrata és konzervatív pártokat tömörítő uniós pártcsalád közgyűlése, politikai vezetése február 3-án és 4-én tanácskozik legközelebb Brüsszelben. Emlékezetes, az EPP-nek ebben a tesületében született meg a döntés arról, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát. Ugyan a pontos program még nem ismert, ám nyilván a Fidesznek, és magának Orbán Viktornak is érdemes lenne ott feltűnnie, ha a magyar kormánypártok érdemben szeretnének-e még valamit is ebben az európai pártcsaládban.

HIRDETÉS

Ugyan elképzelhető, hogy a magyar kormányfő részt vesz az EPP politikai közgyűlésén Brüsszelben, ám jelzésértékű lehet, hogy pont ugyanezen a két napon, tehát február 3-án és 4-én, Rómában „Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzeti szuverenitás” címmel rendeznek egy konzervatív konferenciát, amin hogy, hogy nem az egyik „húzónév” és fő felszólaló Orbán Viktor lesz.

The European Conservative

We share Jonathan Price’s tribute to Roger Scruton, which currently … appears in First Things. Price, the founding editor of the print edition of this publication, studied with Scruton, a member of our Advisory Council.

A The European Conservative online és időszaki nyomtatott politikai szaklap posztja szerint a római esemény nagy találkája lesz a keményvonalasabb konzervatív európai jobbosoknak. Olyan politikai alakulatoknak és képviselőinek, akiktől egyébként a brüsszeli és hazai közbeszédben is inkább egy lépés távolságot tartanának a magyar kormánypártok – már csak azért is, nehogy még véletlenül hírbe hozzák őket amazok uniós pártcsaládjaival.

A hágai székhelyű Edmund Burke Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő konferencián Orbán Viktor mellett Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga vezetője; Marion Maréchal, a keményen nacionalista Jean-Marie Le Pen unokája, Marine Le Pen unokahúga, a keményen jobbos Nemzeti Gyűlés francia alsóházi képviselője és Giorgia Meloni, a szélsőjobboldali Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség pártelnöke lesznek a „sztárvendégek”. A római esemény partnere egyebek mellett az olasz Nazione Futura, a brit The Bow Group, a magyar Danube Institute, az olasz Guerini e Associati, az amerikai Nemzetközi Reagan Thatcher Társaság, és az izraeli The Herzl Institute. (Külön pikáns egyébként, hogy a konferencia programját közlő The European Conservative Facebook-oldalának borítoképe Johann Peter Krafft osztrák festő „idősebb” Zrínyi Miklós 1566-os szigetvári kirohanását ábrázoló 1825-ben készített festménye.)

HIRDETÉS

A két esemény időbeli egyezése, illetve ezzel összefüggésben a magyar kormányfő római szereplése már csak abból a szempontból is érdekes, hogy Orbán Viktor épp a legutóbbi, szokásos pénteki rádióinterjújában beszélt arról, „egy centire voltak attól”, hogy kilépjenek az EPP-ből, miután egy nappal korábban a néppárti képviselők többsége is megszavazta a Magyarország ellen indított hetes cikk szerinti eljárásról szóló határozatot. A kormányfő a pénteki beszélgetésben azt is megjegyezte, a helyzet így nem maradhat, ha az Európai Néppárt nem áll ki Magyarország mellett, akkor „nekünk egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani”, és „lesznek hozzá szövetségeseink”.

Orbán Viktor: A magyarok nem utasítják el élből a cigányokat, csak a Soros-hálózat provokál | Magyar Hang

Egy centire volt attól a Fidesz, hogy kilépjen a Néppártból, végül csak a spanyol, olasz és francia támogatóik miatt nem tették – mondta el a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

Az EPP és a magyar kormánypártok ügyét szinesíti, hogy az Atv.hu információi szerint közben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke úgy nyilatkozott, noha „a KDNP mindent tud, és mindent ért, de marad az Európai Néppártban, akkor is, ha a Fidesz kilépne”. A portál úgy tudja, a kereszténydemokraták elnöke azzal érvelt, hogy Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be őket az EPP-be, és vatikáni körök, valamint néppárti vezetők is „magas szinten” kérik őket arra, hogy ha a Fidesz ki is lépne a pártszövetségből, ők akkor is maradjanak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik