Ursula Von der Leyennel is tárgyal Orbán Viktor

Ursula Von der Leyennel is tárgyal Orbán Viktor

Orbán Viktor úton Brüsszel felé, 2020. február 2-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az uniós csúcsintézmények vezetőivel, Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács első emberével egyeztet Brüsszelben – írja a Magyar Nemzet. A kormányfő egy a Facebook-oldalára feltöltött fotó szerint vasárnap este érkezett meg a városba.

A lap kérdésére az Európai Bizottság azt közölte: a miniszterelnök és von der Leyen számos, az EU-t érintő kihívásról tárgyal. A bizottsági elnök szóvivője nem erősítette meg, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolata is a témák között szerepel, de a Magyar Nemzet szerint borítékolható, hogy érintik e kérdést is.

Kívül tágasabb? | Magyar Hang

Orbán Viktor a hét végén kizárta, hogy a közeljövőben bármikor is bejelentené a Fidesz az EPP-ből való kilépését. A Néppárt közgyűlése szintén hétfőn ül össze, ebben a felfüggesztett Fidesz nem vesz részt, és a Magyar Nemzet információi szerint Orbán a pártcsalád elnökével, Donald Tuskkal sem találkozik. A kormányfő Brüsszelből Rómába indul, ahol először Giu­seppe Conte kormányfővel tárgyal, később pedig a jobboldali olasz pártok vezetőivel egyeztet. Emellett felszólal a keményvonalasabb konzervatív európai jobbosok konferenciáján. Az Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzeti szuverenitás című rendezvényre hétfőn és kedden kerül sor.

Egy hét múlva Orbán Viktor Berlinbe utazik, ahol tárgyal majd Angela Merkel kancellárral és Annegret Kramp-Karrenbauer­rel, a CDU elnökével. A Welt am Sonntag szerint az EPP és a Fidesz kapcsolata biztosan napirenden lesz.

A legfrissebb sajtóhírek szerint nem valószínű a Fidesz kizárása a Néppártból, inkább a felfüggesztés fenntartására lehet számítani.