HIRDETÉS
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a VMSZ központi megemlékezésén a szabadkai Népszínház Jadrán Színpadán 2019. október 23-án (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint történelmi eredményt értek el a szerbiai választásokon

A becslések szerint mintegy 70 ezer szavazatot adtak le a pártra. A rendelkezésre álló adatok alapján annyi képviselőjük lesz a szerb köztársasági parlamentben, amennyi az utóbbi 27 évben nem volt.
Hívek a megemlékező szabadtéri istentiszteleten az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján az erdélyi Nyárszón, a református templomnál 2020. június 4-én (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

„Tíz év múlva egy magyar sem lesz”

A határon túlról négy magyar értelmiségit kértünk meg, válaszoljanak két kérdésre: milyen magyarként élni ott, ahol élnek, és szerintük száz év múlva lesz-e még magyar élet az adott országban.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Csaknem egymilliárdot kap egy RMDSZ-közeli alapítvány a magyar kormánytól

Egyelőre csak annyit tudni, hogy ingatlanberuházásra szánják a pénzt.
Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook oldala)

Szerdától eltörlik a karanténkötelezettséget Magyarország és Románia között

Szijjártó Péter az RMDSZ-nek mondott köszönetet, mert „mindvégig napirenden tartották ezt a témát”. Korábban a román miniszterelnök már azzal fenyegetett, hogy az Európai Bizottságnál panaszolja be Magyarországot a román állampolgárokat sújtó korlátozások miatt.
Xantus Gábor a román televízió kolozsvári stúdiójában (Forrás: Youtube)

Besúgótól rendelt filmet a közmédia a rendszerváltásról

A közmédia gesztusa több erdélyi magyar médiaszakember felháborodását kiváltotta.
Az Edda 2019-es torontói koncertje. Erre is jutott közpénz (Fotó: Kanadai Magyar Televízió)

Nem kell visszaadni az elmaradt Edda-koncertre adott 24 milliót

Az egyházi táborok, rendezvények már elnyert támogatását ugyanakkor visszavonták a koronavírus-járványra hivatkozva.

Kövér László szülésre buzdítja a szerb nőket is

„Napjainkra olyan magyar államot építettünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja a nemzetet. ”
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes előadást tart az Együtt a Kárpát-medencében! című nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) harmadik napján az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 26-án. Középen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke (b3), mellette Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke (b2) és Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke (b4). A mini-Máértnek is nevezett tanácskozáson a magyar nemzetpolitika irányítói mellett valamennyi Magyarországon kívüli magyar közösség képviselői beszámoltak a közösségük helyzetéről. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A pártelnök fiát indítja polgármester-jelöltként Szabadkán a Fidesz-közeli Vajdasági Magyar Szövetség

Az idősebb Pásztor maga is próbálkozott két ízben, hogy elnyerje a szabadkai választók bizalmát és polgármester legyen a délvidéki városban - sikertelenül.
Klaus Iohannis román elnök (jobbra) az 1989-es romániai kommunistaellenes forradalom kitörése 30. évfordulójának alkalmából tartott parlamenti ülésen Bukarestben 2019. december 16-án (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Nagy-Románia hőseire emlékeznek június 4-én a román templomokban

Azokat a személyeket idézik meg az ortodox templomok csütörtöki liturgiáin, akik hozzájárultak Nagy-Románia megvalósításához.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legolvasottabb

Kovács Patrícia: Inkább a sírba vinném a titkomat

A Gothár-ügy, Eszenyi Enikő botránya, az egyetemi átalakítás és Vidnyánszky Attila kirohanásai után a színésznőnél „most lett tele a padlás”.

A Kaleta-ügy