HIRDETÉS

Medve támadt egy férfira Tusnádfürdőn

HIRDETÉS

Medve támadt egy 27 éves férfira Tusnádfürdőn, a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nulladik napján – közölte Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke a Facebookon. A település polgármestere szerint viszont nem történt támadás.

HIRDETÉS

Borboly Csaba szerint ezzel a támadással beigazolódott a félelme. Mint írja, „pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt.” Azt is megjegyzi, hogy kérésüket, hogy szállítsák el a három bocsos anyamedvét – aki már emberre is támadt – nem kezelték felelősségteljesen.

Borboly Csaba

Medvetámadás Tusványoson Sajnos a félelmem beigazolódott! Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt! Igazából…

A Maszol.ro idézi Borboly Csaba az Agerpresnek adott nyilatkozatát. E szerint háromszor annyi medve él Hargita megyében, mint amennyi elfogadható lenne a a szakértők tanulmányai alapján. A rendelkezésére álló adatok alapján ugyanis több mint 1500 medve él Hargita megyében, holott a megye ideális medvepopulációja 400 példány lenne.

Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor azonban cáfolta a medvetámadásról szóló hírt. A tábor hivatalos megnyitóján azt mondta, hogy nem történt ilyen, és arra kért mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket, ugyanakkor továbbra is elővigyázatosságra intette a táborozókat – írja a Maszol.ro.

HIRDETÉS

Időközben Borboly Csaba újabb információkat közölt. A sajtóirodája közlése szerint  a férfit éjjel egy és két óra között sebesítette meg a tömeg közé ugró medve, a karján és a combján. A sérült sebeit a csíkszeredai megyei kórház sürgősségi osztályán látták el, majd a csíksomlyói fertőző osztályra szállították. A Maszol információi szerint gyimesközéploki a megtámadott. Borboly azt írta, az eset egyik szemtanúja alapján arra lehet következtetni, hogy ugyanarról a hárombocsos medvéről van szó, amelyik a hónap elején ugyanezen a szakaszon megsebesítette a kutyáját sétáltató férfit.

Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

„Ezért lenne szükség autonómiára, decentralizált döntéshozatalra, hiszen a minisztériumban szabadságoló hangulatban levő, felelősséget vállalni nem akaró bürokraták fülük botját sem mozdítják, míg a megyében egymást követik a támadások – hangsúlyozta Borboly Csaba. – Vannak olyan minket érintő döntések, melyeket központi szinten vagy egyáltalán nem hoznak meg, vagy rosszul. Most, Tusványos alatt mindenki láthatja, hogy nem történnek valós lépések, Bukarestben nem akarnak ténylegesen foglalkozni az itteni emberek problémájával, hogy a román állam nem képes megvédeni állampolgárait és vendégeit.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit