HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Magyar zászló...

Magyar zászlót próbáltak égetni Nagyváradon

HIRDETÉS

Egy nagyváradi férfi a Facebook-oldalára posztolta azt a huszonöt másodperces videót, amelyben egy fiatal nő próbál székre felállva meggyújtani egy magyar zászlót. Jól látható, hogy többen elmennek mellette, de senki sem szól rá.

HIRDETÉS

A felvétel a nemrég felújított Fekete Sas-palota belső udvarán készült, ahol a helyi RMDSZ-iroda is található – ők tették ki a magyar lobogót a román, az uniós és a szervezet zászlaja mellett.

Edwárd Rappert

Éjszakai élet Nagyvárad 2018…

Bár a terület jól be van kamerázva, a zászlót már többször ellopták a passzázsban. Legutóbb a román nemzeti ünnep, december elseje idején tűnt el, amikor ismeretlen tettes kitörte a magyar trikolórt a tartójából. Augusztusban is történt hasonló eset, de arról nincs tudomásunk, hogy zajlott-e nyomozás az ügyben és megvannak-e a tettesek.

A magyar nemzetiszínű lobogót a lánynak végül nem sikerült meggyújtania, mert a videó készítője közbelépett.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,091lájkolóTetszik
2,182követőKövetés
15,891feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újbudán önállóan állna rajthoz ősszel az LMP?

A párt kerületi szervezete nem hajlandó elfogadni a baloldal ajánlatát. Belengették a különutasságot, de azért még tárgyalnának.