HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Provokáló múz...

Provokáló múzeum a Vajdaság szívében

HIRDETÉS

Propaganda Szerbia alternatív történelméről – így sommázza véleményét Tatjana, aki cseppet sem leplezi dühét, ami úgy látszik, fél év után sem múlik. Újvidéken, a Duna park tavacskájánál járunk, néhány száz méterre attól a múzeumtól, amely a múlt évben felavatott, az „1918-as Hozzácsatolás Múzeuma” nevet viseli. Igen, a Vajdaság elcsatolásának 100. évfordulójára felavatott múzeumról van szó, amely csak egyetlen eleme annak a rendezvénysorozatnak, amely 1918. november 25-éről, vagyis Bácska, Bánság és Baranya Szerbiához csatolásának napjáról kíván megemlékezni.

Ki ünnepli magyarként a Délvidék elcsatolását? | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tatjana már a megnyitás után nem sokkal ellátogatott a múzeumba, azonban óriási csalódást jelentett neki a tárlat. Mint mondja, ez a múzeum csak és kizárólag a Vajdaság szerb jellegének hangsúlyozásáról szól, és teljesen elfedi azt a tényt, hogy a Vajdaság mindig egy nemzetileg sokszínű terület volt.

(…)

Magunk is megnéztük, mi a baj a kiállítással. Amit találtunk: történelmi részrehajlás és torzítás, kitalált események, elfelejtett kisebbségek.

A teljes riportot keresse a Magyar Hang május 10-én megjelent 2019/19. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit