HIRDETÉS

Nem büntethetik a Himnusz éneklését

HIRDETÉS

Noha szerda reggel életbe lépett az SNS által beterjesztett lex Dac, vagyis a szlovák himnusztörvény, de a parlament 103 szavazattal gyorsított eljárásban megszavazta a Híd módosító javaslatát, mellyel megszüntették a Himnusz éneklésének büntethetőségét.

HIRDETÉS

Az Újszó cikke szerint az állami szimbólumokról szóló törvény a módosítás után is kimondja, hogy a szlovák állami himnuszt államünnepek, emléknapok, évfordulók és más fontos országos vagy helyi ünnepségek alkalmával lehet lejátszani vagy énekelni, más ország himnusza kizárólag az adott ország hivatalos delegációjának érkezésekor hangozhat el. A Most-Híd javaslata viszont már nem érinti a természetes vagy jogi személyek azon jogát, mely lehetővé teszi, hogy lejátszhassák vagy elénekelhessék egy másik állam himnuszát. A törvény eredeti verziója szerint akár 7000 eurós bírságot is kiszabhattak volna, ha olyankor hangzik el egy külföldi ország himnusz, ha az adott ország delegációja nincs jelen.

Mégis szabadon lehet énekelni majd a magyar Himnuszt Szlovákiában? | Magyar Hang

A jogszabály-módosítást ugyan Andrej Kriska államfőnek alá kell írnia, de a törvény új változata attól függetlenül már most életbe lép.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit