HIRDETÉS

Nem büntethetik a Himnusz éneklését

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Noha szerda reggel életbe lépett az SNS által beterjesztett lex Dac, vagyis a szlovák himnusztörvény, de a parlament 103 szavazattal gyorsított eljárásban megszavazta a Híd módosító javaslatát, mellyel megszüntették a Himnusz éneklésének büntethetőségét.

Az Újszó cikke szerint az állami szimbólumokról szóló törvény a módosítás után is kimondja, hogy a szlovák állami himnuszt államünnepek, emléknapok, évfordulók és más fontos országos vagy helyi ünnepségek alkalmával lehet lejátszani vagy énekelni, más ország himnusza kizárólag az adott ország hivatalos delegációjának érkezésekor hangozhat el. A Most-Híd javaslata viszont már nem érinti a természetes vagy jogi személyek azon jogát, mely lehetővé teszi, hogy lejátszhassák vagy elénekelhessék egy másik állam himnuszát. A törvény eredeti verziója szerint akár 7000 eurós bírságot is kiszabhattak volna, ha olyankor hangzik el egy külföldi ország himnusz, ha az adott ország delegációja nincs jelen.

Mégis szabadon lehet énekelni majd a magyar Himnuszt Szlovákiában? | Magyar Hang

A jogszabály-módosítást ugyan Andrej Kriska államfőnek alá kell írnia, de a törvény új változata attól függetlenül már most életbe lép.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,568lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha