HIRDETÉS

Füllentett a közmédia egyik vezetője

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Jó hír, hogy a közmédia vezetői olvassák a lapunkat, de az már kevéssé, hogy nettó hazugságokat is állítanak – így foglalhatóak össze a pénteki nap történései. De kezdjük az elejéről!

HIRDETÉS

Péntek reggel megírtuk: hiába alázta meg nyilvánosan az idei Tusványoson Orbán Viktor miniszterelnök helyettesét, Semjén Zsoltot, a határon túli magyarok nem láthatták a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzését. Pedig szerda este barátságos meccs volt, és Semjén két éve már arról beszélt, hogy megoldották a közvetítések problémáját. Ennek ellenére csütörtök este hiába kapcsoltak a határon túli nézők az M4 sportcsatornára, a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés helyett egy grafikát láthattak a következő felirattal: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható.”

Miután a cikket élesítettük, délután megjelent egy érdekes hír az MTI hírfolyamában Az erdélyi és felvidéki magyarság is élőben láthatja a meccset az M4 Sporton címmel. Ebben idézik Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját, aki az M1-nek pénteken arról beszélt, az MTVA teljesítette a technikai feltételeit annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását. A csatornaigazgató viszont kifejezetten hazudott, amikor azt állította: már a csütörtök este lejátszott Montenegró–Magyarország barátságos felkészülési meccset is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

Orbán nyilvánosan alázta Semjént, de nincs eredménye | Magyar Hang

Hiába ígérgetik évek óta, továbbra sem tudják nézni a határon túli magyarok a labdarúgó válogatott mérkőzéseit sem.

Ez egyszerűen nem igaz: számtalan romániai kábeltévé-előfizetővel beszéltünk, akik jelezték, nem láthatták a mérkőzést. Ugyanis például Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és másutt a Digi kábelszolgáltató előfizetői, Temesváron és több erdélyi településen a UPC-vel szerződésben állók, Aradon az RDS-RCS cég nézői maradtak le a mérkőzésről. E szolgáltatók egyébként Erdélyben a tévénézők kilencven százalékát szolgálják ki, tehát ebből is látszik, a sportcsatorna vezetője hazudott.

HIRDETÉS

Később megpróbálta kimagyarázni, amikor azt mondta, „egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez”, amit kiküldtek a határon túli szolgáltatóknak. „Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek ezt a kártyát beüzemelték, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában. Ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles rendelkezik előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” – mondta Székely.

Magyarán áttolták a felelősséget a nézőre – ha nem cirkuszolnak a szolgáltatójuknál, magukra vessenek, továbbra sem fogják látni a mérkőzéseket. Jó kérdés, hogy ezek a kártyák egyáltalán megérkeztek-e a kábeltársaságokhoz – mindenesetre hétfő este, a Magyarország–Szlovákia-mérkőzés idején eljön az igazság pillanata.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,789lájkolóTetszik
2,966követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Sokat mesélnek a háborúról a horvátországi folyók

Megrázó dokumentumfilmmel próbálja meg begyógyítani a délszláv háború sebeit Goran Dević. Az alkotás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában szerepel.