HIRDETÉS

Füllentett a közmédia egyik vezetője

HIRDETÉS

Jó hír, hogy a közmédia vezetői olvassák a lapunkat, de az már kevéssé, hogy nettó hazugságokat is állítanak – így foglalhatóak össze a pénteki nap történései. De kezdjük az elejéről!

HIRDETÉS

Péntek reggel megírtuk: hiába alázta meg nyilvánosan az idei Tusványoson Orbán Viktor miniszterelnök helyettesét, Semjén Zsoltot, a határon túli magyarok nem láthatták a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzését. Pedig szerda este barátságos meccs volt, és Semjén két éve már arról beszélt, hogy megoldották a közvetítések problémáját. Ennek ellenére csütörtök este hiába kapcsoltak a határon túli nézők az M4 sportcsatornára, a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés helyett egy grafikát láthattak a következő felirattal: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható.”

Miután a cikket élesítettük, délután megjelent egy érdekes hír az MTI hírfolyamában Az erdélyi és felvidéki magyarság is élőben láthatja a meccset az M4 Sporton címmel. Ebben idézik Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját, aki az M1-nek pénteken arról beszélt, az MTVA teljesítette a technikai feltételeit annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását. A csatornaigazgató viszont kifejezetten hazudott, amikor azt állította: már a csütörtök este lejátszott Montenegró–Magyarország barátságos felkészülési meccset is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

Orbán nyilvánosan alázta Semjént, de nincs eredménye | Magyar Hang

Hiába ígérgetik évek óta, továbbra sem tudják nézni a határon túli magyarok a labdarúgó válogatott mérkőzéseit sem.

Ez egyszerűen nem igaz: számtalan romániai kábeltévé-előfizetővel beszéltünk, akik jelezték, nem láthatták a mérkőzést. Ugyanis például Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és másutt a Digi kábelszolgáltató előfizetői, Temesváron és több erdélyi településen a UPC-vel szerződésben állók, Aradon az RDS-RCS cég nézői maradtak le a mérkőzésről. E szolgáltatók egyébként Erdélyben a tévénézők kilencven százalékát szolgálják ki, tehát ebből is látszik, a sportcsatorna vezetője hazudott.

Később megpróbálta kimagyarázni, amikor azt mondta, „egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez”, amit kiküldtek a határon túli szolgáltatóknak. „Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek ezt a kártyát beüzemelték, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában. Ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles rendelkezik előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” – mondta Székely.

HIRDETÉS

Magyarán áttolták a felelősséget a nézőre – ha nem cirkuszolnak a szolgáltatójuknál, magukra vessenek, továbbra sem fogják látni a mérkőzéseket. Jó kérdés, hogy ezek a kártyák egyáltalán megérkeztek-e a kábeltársaságokhoz – mindenesetre hétfő este, a Magyarország–Szlovákia-mérkőzés idején eljön az igazság pillanata.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek