Füllentett a közmédia egyik vezetője

Füllentett a közmédia egyik vezetője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó hír, hogy a közmédia vezetői olvassák a lapunkat, de az már kevéssé, hogy nettó hazugságokat is állítanak – így foglalhatóak össze a pénteki nap történései. De kezdjük az elejéről!

Péntek reggel megírtuk: hiába alázta meg nyilvánosan az idei Tusványoson Orbán Viktor miniszterelnök helyettesét, Semjén Zsoltot, a határon túli magyarok nem láthatták a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzését. Pedig szerda este barátságos meccs volt, és Semjén két éve már arról beszélt, hogy megoldották a közvetítések problémáját. Ennek ellenére csütörtök este hiába kapcsoltak a határon túli nézők az M4 sportcsatornára, a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés helyett egy grafikát láthattak a következő felirattal: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható.”

Miután a cikket élesítettük, délután megjelent egy érdekes hír az MTI hírfolyamában Az erdélyi és felvidéki magyarság is élőben láthatja a meccset az M4 Sporton címmel. Ebben idézik Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját, aki az M1-nek pénteken arról beszélt, az MTVA teljesítette a technikai feltételeit annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását. A csatornaigazgató viszont kifejezetten hazudott, amikor azt állította: már a csütörtök este lejátszott Montenegró–Magyarország barátságos felkészülési meccset is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

Orbán nyilvánosan alázta Semjént, de nincs eredménye | Magyar Hang

Hiába ígérgetik évek óta, továbbra sem tudják nézni a határon túli magyarok a labdarúgó válogatott mérkőzéseit sem.

Ez egyszerűen nem igaz: számtalan romániai kábeltévé-előfizetővel beszéltünk, akik jelezték, nem láthatták a mérkőzést. Ugyanis például Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és másutt a Digi kábelszolgáltató előfizetői, Temesváron és több erdélyi településen a UPC-vel szerződésben állók, Aradon az RDS-RCS cég nézői maradtak le a mérkőzésről. E szolgáltatók egyébként Erdélyben a tévénézők kilencven százalékát szolgálják ki, tehát ebből is látszik, a sportcsatorna vezetője hazudott.

Később megpróbálta kimagyarázni, amikor azt mondta, „egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez”, amit kiküldtek a határon túli szolgáltatóknak. „Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek ezt a kártyát beüzemelték, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában. Ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles rendelkezik előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” – mondta Székely.

Magyarán áttolták a felelősséget a nézőre – ha nem cirkuszolnak a szolgáltatójuknál, magukra vessenek, továbbra sem fogják látni a mérkőzéseket. Jó kérdés, hogy ezek a kártyák egyáltalán megérkeztek-e a kábeltársaságokhoz – mindenesetre hétfő este, a Magyarország–Szlovákia-mérkőzés idején eljön az igazság pillanata.