HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl NER-módi Erdé...

NER-módi Erdélyben is: kritizálta Orbánt, kitiltották

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Puskás Akadémia szakmai felügyelete alatt álló FK Csíkszereda átvette a NER módszereit, és ezt nem is titkolja: közleményben hozták nyilvánosságra, hogy visszavonták Halmágyi Zsolt erdélyi sportfotós egész évre szóló akkreditációját a csapat mérkőzéseire. Az okokat nem titkolták, azt is beleírva a közleménybe, hogy a fotós a „Hargita Megyei Sportgálán a klub jelen lévő edzői és játékosai előtt sértegette az FK Csíkszereda elnökét, illetve megjegyzéseket tett a jelenkori magyar kormányfőre és a magyarországi sporttámogatási rendszerre”.

HIRDETÉS

A botrány a román másodosztályban szereplő székelyföldi csapat augusztus 10-i mérkőzése előtt tört ki: az FK Csíkszereda–Bukaresti Metaloglobus meccsre nem engedte be a fotóst a klub elnöke, Szondy Zoltán, aki egyébként korábban évtizedekig újságíróként dolgozott. 

Halmágyi Zsolt fotóriporter lapunk kérdésére elmondta: a korábbi idényben szerződéses viszonyban állt a klubbal, melynek a hazai mérkőzéseit fotózta, ám hiába végezte el a munkát, a számláit csak jókora késéssel fizették ki. A méltatlan helyzetet szóvá is tette egy rendezvényen, jelezve, hogy a Magyarországról érkező bőkezű támogatások miatt nem lehetnek a csapatnak anyagi gondjai.

A fotós nem a levegőbe beszélt: az Erdélyi Átlátszó decemberi gyűjtése szerint a határon túli támogatásokat intéző BGA Zrt. eddig 1,9 milliárd forintnyi magyarországi közpénzzel támogatta a tavaly még csak a román harmadosztályban szereplő futballklubot és akadémiát, de csurgott pénz az Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül (1,82 milliárd), valamint a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is beszállt szponzorként. 

HIRDETÉS

A csíkszeredai csapat közleményében azt írja, a fotós viselkedése számukra „teljesen elfogadhatatlan és úgy gondoljuk, hogy akkor, amikor fiatal sportolóink épp elismerésben részesülnek, nem lett volna helye ennek”. Halmágyi Zsolt nincs kitiltva, bármikor látogathatja a mérkőzéseket, amennyiben megváltja a belépőjegyét, vagy bérletet vásárol – írták.

A riporter kitiltása miatt az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult a Román Sportújságírók Szövetsége, de az érintett jelezte az ügyet a Magyar Sportújságírók Szövetségének, illetve a csíkszeredai klubbal szakmai együttműködésben álló magyarországi Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,768lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek