HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Ingyen sörből...

Ingyen sörből PR-katasztrófa Székelyföldön

HIRDETÉS

Megvalósult a Kétfarkú Kutyapárt ígérete, az ingyen sör, de nem Magyarországon, hanem Erdélyben. A Csíki Sör manufaktúra ingyen eszem-iszomot hirdetett egy nyereményjáték keretében Csíkszentsimonba, erre ma bedugult a régió. A Székelyhon tudósítása szerint kilométeres kocsisorok alakultak ki Csíkszereda környékén. „Végeláthatatlan kocsisorok kígyóznak az Alcsík irányába vezető európai, ország és megyei besorolású utakon a csíkszentsimoni sörgyárnál tartott rendezvényre tartó tömeg miatt a déli órákban” – írták. Szemtanúk szerint még a csíksomylói búcsú vagy a pápalátogatás idején sem volt ennyi autó a térségben. A dugóban több koccanás is történt, az emberek nagyon idegesek. 

HIRDETÉS

A nyereményjáték kiírása szerint azok kaphattak belépőt a rendezvényre, akik „NYERT!” Eszem-iszom, tombola feliratú söröskupakkal rendelkeztek. Egyes hírek szerint több százezer ilyen kupakot adtak ki – a sörgyár tájékoztatása szerint pár hónapja minden rekesz, tálca és zsugor Csíki Sör között garantáltan volt egy nyerő, amelynek egyébként az értékét 10 ezer forintban (150 lejben) határozták meg.

Csíki Sör: tömegnyomor után csoda a sorsoláson | Magyar Hang

Az eszem-iszomra érkezők között a mai nap kisorsolnak egy hibrid Lexust, egy szintén hibrid Toyota Yarist és egy elektromos biciklit, este pedig az Edda együttes szórakoztatja a közönséget.

A nyereményjátékból, úgy tűnik, PR-katasztrófa lett: a közösségi oldalt szombat délután ellepték a dühös bejegyzések azoktól, akik beszorultak a dugóba, vagy a helyszínre érve nem tudtak bejutni a rendezvényre a hatalmas tömeg miatt.

A Csíki Sör Facebook-oldalán szombat kora délután megjelent egy fotó, amelyen azt látszik, hogy a gyár területe teljesen megtelt emberekkel, és a szervezők a következőt írták mellé: „Több tízezer vendég érkezett hozzánk! Megteltünk! Ha még nem indultatok el, már ne is tegyétek, mert sajnos már nem fogtok beférni!”

HIRDETÉS

A poszt alá pillanatok alatt több száz felháborodott hozzászólás érkezett – volt, aki több száz kilométerről indult útnak, de még ott rostokolt a gyár előtti dugóban. „Szegyejek meg magukat a szervezok hogy enyi embert ide csoditetek potyara hogy meg negyedet se tugya fogadni az esemenyre. Szegyen. Es kib…szas az emberisegel” – írta valaki, aki dühében még a helyesírást is elfelejtette.

Egy másik kommentben így méltatlankodtak: „Miért kellet ezt a posztot törölni? 400.000 nyertes kupak és egy olyan helyen szervezik meg az egészet ahol 10.000 se fér el? A nyertes kupakokkal mi lesz? Mivel nincs lehetőségem beváltani se eszem-iszomra se tombolára. Garantált nyereménnyel mi lesz? Várom a hivatalos közleményt.”

Tudunk olyan 43 fős csoportról, amelyik Mátészalkáról indult útnak – ám a busszal meg se tudták közelíteni a rendezvényt, de mentek át Kárpátaljáról is kuponokat beváltani, ki tudja, milyen sikerrel.

A dühös, helyenként gyalázkodó hozzászólások miatt a sörgyár rövid idő után az egész posztot törölte. Még a törlés előtt készült felvételünk alatt az utolsó hozzászólás jól összefoglalja a tanulságot: „Reklám- és tömegpszichológia tantárgynál ezt a példát tanítani fogják!”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,271lájkolóTetszik
2,701követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nyomoznak Borkai korrupció-gyanús ügyeiben

Kontrát Károly államtitkár szavai szerint több ügyben is folyik a vizsgált, de konkrétumokat nem árult el.