HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Ingyen sörből...

Ingyen sörből PR-katasztrófa Székelyföldön

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megvalósult a Kétfarkú Kutyapárt ígérete, az ingyen sör, de nem Magyarországon, hanem Erdélyben. A Csíki Sör manufaktúra ingyen eszem-iszomot hirdetett egy nyereményjáték keretében Csíkszentsimonba, erre ma bedugult a régió. A Székelyhon tudósítása szerint kilométeres kocsisorok alakultak ki Csíkszereda környékén. „Végeláthatatlan kocsisorok kígyóznak az Alcsík irányába vezető európai, ország és megyei besorolású utakon a csíkszentsimoni sörgyárnál tartott rendezvényre tartó tömeg miatt a déli órákban” – írták. Szemtanúk szerint még a csíksomylói búcsú vagy a pápalátogatás idején sem volt ennyi autó a térségben. A dugóban több koccanás is történt, az emberek nagyon idegesek. 

A nyereményjáték kiírása szerint azok kaphattak belépőt a rendezvényre, akik „NYERT!” Eszem-iszom, tombola feliratú söröskupakkal rendelkeztek. Egyes hírek szerint több százezer ilyen kupakot adtak ki – a sörgyár tájékoztatása szerint pár hónapja minden rekesz, tálca és zsugor Csíki Sör között garantáltan volt egy nyerő, amelynek egyébként az értékét 10 ezer forintban (150 lejben) határozták meg.

HIRDETÉS
Csíki Sör: tömegnyomor után csoda a sorsoláson | Magyar Hang

Az eszem-iszomra érkezők között a mai nap kisorsolnak egy hibrid Lexust, egy szintén hibrid Toyota Yarist és egy elektromos biciklit, este pedig az Edda együttes szórakoztatja a közönséget.

A nyereményjátékból, úgy tűnik, PR-katasztrófa lett: a közösségi oldalt szombat délután ellepték a dühös bejegyzések azoktól, akik beszorultak a dugóba, vagy a helyszínre érve nem tudtak bejutni a rendezvényre a hatalmas tömeg miatt.

A Csíki Sör Facebook-oldalán szombat kora délután megjelent egy fotó, amelyen azt látszik, hogy a gyár területe teljesen megtelt emberekkel, és a szervezők a következőt írták mellé: „Több tízezer vendég érkezett hozzánk! Megteltünk! Ha még nem indultatok el, már ne is tegyétek, mert sajnos már nem fogtok beférni!”

HIRDETÉS

A poszt alá pillanatok alatt több száz felháborodott hozzászólás érkezett – volt, aki több száz kilométerről indult útnak, de még ott rostokolt a gyár előtti dugóban. „Szegyejek meg magukat a szervezok hogy enyi embert ide csoditetek potyara hogy meg negyedet se tugya fogadni az esemenyre. Szegyen. Es kib…szas az emberisegel” – írta valaki, aki dühében még a helyesírást is elfelejtette.

Egy másik kommentben így méltatlankodtak: „Miért kellet ezt a posztot törölni? 400.000 nyertes kupak és egy olyan helyen szervezik meg az egészet ahol 10.000 se fér el? A nyertes kupakokkal mi lesz? Mivel nincs lehetőségem beváltani se eszem-iszomra se tombolára. Garantált nyereménnyel mi lesz? Várom a hivatalos közleményt.”

Tudunk olyan 43 fős csoportról, amelyik Mátészalkáról indult útnak – ám a busszal meg se tudták közelíteni a rendezvényt, de mentek át Kárpátaljáról is kuponokat beváltani, ki tudja, milyen sikerrel.

A dühös, helyenként gyalázkodó hozzászólások miatt a sörgyár rövid idő után az egész posztot törölte. Még a törlés előtt készült felvételünk alatt az utolsó hozzászólás jól összefoglalja a tanulságot: „Reklám- és tömegpszichológia tantárgynál ezt a példát tanítani fogják!”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,707lájkolóTetszik
3,170követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Fegyházban vagyunk? Hoppá!

A miniszterelnök újabb videót osztott meg a Facebookon, ezúttal Sátoraljaújhelyen járt, ahol rabok készítik a védőfelszereléseket.