HIRDETÉS

Belebukott a „medveügybe” a Hargita megyei prefektus

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Délelőtt írtunk arról a megrázó és sokkoló esetről, hogy miután Parajd és Szováta között a 13A jelzésű nemzetközi úton szombat este egy személygépkocsi elütötte az úton átszaladó kapitális barnamedve hímet, a hatóságok nem tudtak mit kezdeni az út melletti mezőn fekvő állattal. A medve közel egy napig vívott haláltusát az úton, mert a meglévő jogszabályok miatt senki sem vállalta a következményét annak, hogy a védett állatot elaltassa.

Az ügynek úgy tűnik, gyors következménye lett: a parajdi medveügybe ugyanis belebukott a Hargita megyei prefektus, Jean-Adrian Andrei kormánymegbízottat vasárnap délután menesztette a román belügyminiszter.

A szaktárca Székelyhon által idézett közleményében rámutatnak, „a prefektus a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság elnökeként nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket a probléma hatékony megoldása érdekében, bár a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség időben tájékoztatta az esetről és a sérült állat szenvedéséről”. A belügyminisztériumnál további ellenőrzéseket végeznek, hogy megállapítsák, történt-e mulasztás az ügyben a minisztérium valamely központi struktúrája részéről.

Az elütött medvét vasárnap délután, helyi idő szerint egy órakor – tizenhét órával a baleset után – végül előbb altatólövedékkel elaltatták, majd meglőtték, és megkezdték a tetem elszállítását. A környezetvédelmi miniszter egy délutáni nyilatkozata szerint hétfő reggel Bukarestben tárcaközi értekezletet tart arról, hogyan lehetne megoldani a túlszaporodott medvék kérdését az országban.

HIRDETÉS

Haldokló medve az úton, a hatóságok lefagytak | Magyar Hang

Az elütött, védett állat kilövésére nem kaptak engedélyt, patthelyzet alakult ki. Megközelíteni senki nem merte, végül elaltatták és elszállítják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,995lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Publicus: a fideszesek harmada elégedett az ellenzéki polgármesterekkel

Az ellenzéki szavazók szívesen látnának új arcokat az országos politikában. Összefogást akarnak.