HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Cikkünk nyomá...

Cikkünk nyomán lépett a vásárhelyi repülőtér

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a Magyar Hang cikkeinek már külföldön, egész pontosan Erdélyben is komoly hatása van. Miután Székelyföldön nagy vihart kavart írásunk, melyben a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren tapasztalt visszásságokról írtunk, elkezdtek jó irányba mozdulni a dolgok. A légikikötő kapcsán szóvá tettük, hogy ugyan a járatok fele Budapestre indul, és a tulajdonos megyei tanács elnöke is magyar, mégsem beszélnek a reptéren magyarul. Hiányoltuk a Székelyföldre irányuló menetrend szerinti autóbuszjáratokat és a reptéri wi-fit is.  

HIRDETÉS

Cikkünk megjelenése után egy héttel kaptunk egy képernyőfelvételt egy olvasónktól: mindjárt három ingyenes wifi-hálózatot üzemeltek be a repülőtéri várótermeknél. 

Wi-fi a marosvásárhelyi reptéren (Fotó: Olvasónktól)
Wi-fi a marosvásárhelyi reptéren (Fotó: Olvasónktól)

Kedd délelőtt pedig újabb csoda történt: magyarul is felcsendültek dalok, miután a marosvásárhelyi Állami Filharmónia énekkara spontán koncertet tartott a váróteremben, karácsonyi melódiákkal szórakoztatva a Londonban induló járat utasait. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Peti András igazgató a Székelyhon kérésére elmondta, Csíkszeredából két menetrend-szerinti autóbuszjárat is indul a reptérre, ráhordva az utasokat a budapesti járatra. Az egyik Gyergyószentmiklós, a másik pedig Székelyudvarhely és Szováta érintésével viszi a Budapestre induló utasokat. Bár erről az igazgató nem beszélt, nagy valószínűleg a dolog visszafele is működik, tehát a Budapestről érkező utasok a repülőtérről a buszjárat segítségével könnyedén eljutnak majd Székelyföldre.

Dilettáns repülőtér, túlfoglalt járatok Erdélybe | Magyar Hang

A Transilvania repülőtér forgalma – főleg az októberben beindult napi budapesti járatnak köszönhetően – idén várhatóan eléri a 180 000 utast.   

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek