Cikkünk nyomán lépett a vásárhelyi repülőtér

Cikkünk nyomán lépett a vásárhelyi repülőtér

A marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőtér központi terminálja (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, a Magyar Hang cikkeinek már külföldön, egész pontosan Erdélyben is komoly hatása van. Miután Székelyföldön nagy vihart kavart írásunk, melyben a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren tapasztalt visszásságokról írtunk, elkezdtek jó irányba mozdulni a dolgok. A légikikötő kapcsán szóvá tettük, hogy ugyan a járatok fele Budapestre indul, és a tulajdonos megyei tanács elnöke is magyar, mégsem beszélnek a reptéren magyarul. Hiányoltuk a Székelyföldre irányuló menetrend szerinti autóbuszjáratokat és a reptéri wi-fit is.  

Cikkünk megjelenése után egy héttel kaptunk egy képernyőfelvételt egy olvasónktól: mindjárt három ingyenes wifi-hálózatot üzemeltek be a repülőtéri várótermeknél. 

Wi-fi a marosvásárhelyi reptéren (Fotó: Olvasónktól)

Kedd délelőtt pedig újabb csoda történt: magyarul is felcsendültek dalok, miután a marosvásárhelyi Állami Filharmónia énekkara spontán koncertet tartott a váróteremben, karácsonyi melódiákkal szórakoztatva a Londonban induló járat utasait. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Peti András igazgató a Székelyhon kérésére elmondta, Csíkszeredából két menetrend-szerinti autóbuszjárat is indul a reptérre, ráhordva az utasokat a budapesti járatra. Az egyik Gyergyószentmiklós, a másik pedig Székelyudvarhely és Szováta érintésével viszi a Budapestre induló utasokat. Bár erről az igazgató nem beszélt, nagy valószínűleg a dolog visszafele is működik, tehát a Budapestről érkező utasok a repülőtérről a buszjárat segítségével könnyedén eljutnak majd Székelyföldre.

Dilettáns repülőtér, túlfoglalt járatok Erdélybe | Magyar Hang

A Transilvania repülőtér forgalma – főleg az októberben beindult napi budapesti járatnak köszönhetően – idén várhatóan eléri a 180 000 utast.