HIRDETÉS

A NER legrosszabb arcát másolják Erdélyben

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem csak a magyar közpénz érkezik nagy hullámokban a határon túli fociakadémiákba, szédületes sebességgel másolják a NER kiskirályok viselkedését is a kedvezményezett politikusok és rokonságaik. 

HIRDETÉS

Csíkszereda a fociakadémiája miatt kerül be gyakran a hírekbe: tavaly év végén a magyar kormány 14 milliárd forintot osztott ki a határon túli futballkluboknak, és ebből Futball Club Csíkszereda Egyesületnek 2,785 milliárd forint jutott. Nem először és vélhetően nem utoljára ment milliárdos támogatás a székely város akadémiájának, és nem is volna ez probléma, ha ezeket a támogatásokat hatékonyan és eredményesen használnák fel. De vannak elgondolkodtató jelek – például az, hogy a klub mellett működő kollégium vezetésére – minden bizonnyal véletlenül – épp a város polgármesterének, Ráduly Róbert Kálmánnak a feleségét találták a legalkalmasabbnak.

Tegnap ezt a hölgyet hívta fel egy férfi azzal, hogy a kollégium éttermét szeretné kibérelni egy családi rendezvény számára. Azt nem lehet, jött a válasz, mert erre még nem volt példa. A férfi kitartott, szerinte volt már olyan, hogy magáncélra is használták az akadémia helyiségeit. Az más volt, nem bérlemény, jött a meghökkentően őszinte válasz: a polgármester fiának, egy másik alkalommal pedig az akadémia-igazgató, Szondy Zoltán haverja fiának a ballagási ünnepségét szervezték meg ott. A szürreális beszélgetést felvételét is megküldték a szerkesztőségünknek – a férfi bemutatkozását a felvétel elejéről levágtuk.

Van még ennél is meghökkentőbb történetünk a városból. Egy csíkszeredai apuka lányával ment volna úszni a Csíki Csobbanónak nevezett városi uszodába (ahova bérlettel rendelkeznek), de január másodikán kizavarták őket a medencéből azzal, hogy a polgármester VIP vendégei jönnek és kell a hely. A VIP-vendégek uszodában meglehetősen szokatlan módon kajakokkal érkeztek – a szerkesztőségünknek is elküldött felvételek szerint valamiféle kajak-edzés kezdődött az úszómedencében, és még egy sárga figyelmeztető táblát is kitettek a medence végébe, hogy foglalt. Mondanunk sem kell, hogy a Csíki Csobbanó is közpénzből, többségében román központi támogatásból épült.

HIRDETÉS

A szerkesztőségünkbe küldött hangfelvételen egy férfi arról érdeklődik az uszoda igazgatójától, hogy őt miért nem engedték be kajakozni. Meglepő válasz érkezik: a kajakos vendégek egy túrára készülnek az Amazonasra és a borulást gyakorolták a medencében. Jó kérdés, hogy ezt miért pont nyitvatartási időben kellett megtenniük, de ami még fontosabb: a világ legbővizűbb folyamában, a helyenként igen erős sodrású Amazonason mire lesz elég egy hullámmentes medencében két alkalmas tapasztalat.

A NER-módszerek és minták szolgai másolására egyébként még számtalan példát tudnék felsorolni. Kelemen Hunor RMDSZ elnök, Borboly Csaba Hargita megyei és Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnökök, valamint Ráduly Róbert Kálmán csíki polgármester (mindhárman szintén RMDSZ-es politikusok) ízlése is hajszálra megegyezik – ugyanolyan Wolkswagen Multivant kisbuszt használnak, mint amilyennel Orbán Viktor jár. És hova épült Románia legmodernebb hokiakadémiája magyar közpénzből? Nem nehéz a válasz: Kelemen Hunor szülőfalujába, a legutóbbi népszámlálás során alig 986 lelket számláló Csíkkarcfalvára. Van, aki már úgy nevezi a falut, hogy Székely Felcsút.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.