HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Szlovéniában ...

Szlovéniában is bevásárol a magyar állam, 9 millió euróért vettek egy fürdőt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egy turisztikai létesítményt, azaz egy fürdőt vett meg a magyar állam Lendván, amiért 9 millió eurót (3,5 milliárd forint) fizettek a szlovén félnek – írja az Ugytudjuk.hu. A szombathelyi hírportál szerint az üzletről a muravidéki városban egyeztetett Zdravko Pocivalsek szakminiszter kollégájával, Palkovics László miniszterrel.

Az ügyről még tavaly írt a magyar nyelvű Népújság, amely szerint másfél éves tárgyalások után egy magyar állami cég megveszi a veszteséges Lendvai Terme turisztikai komplexumot. Az ügylet a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre, ám a részletek nem ismertek.

HIRDETÉS

Néhány szlovén lap szerint több szlovéniai pártnak nem tetszett a tervezett üzlet, „magyar expanzióról” beszéltek. Ennek ellenére a szlovén cég leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.

– Így már termőre fordultak a tárgyalások, bár rejtett hibák is kiderültek. Az energetika szanálás költségét például 2,4 millió euróra becsülték, ez elvileg csökkenthette volna a már akkor 9 millió euróra taksált vételárat – írja az Ugytudjuk.hu. Információk szerint a magyar fél megígérte, hogy a dolgozók többségét megtartja és az addig veszteséges létesítményt turisztikai célokra hasznosítva felfuttatja.

Egyre több magyar megy Szlovéniába | Magyar Hang

Zöld, aktív, egészséges – ezekkel a szavakkal hirdetik alig kétmilliós szomszédunkat.

A Népújság egyébként kilenc napja már tényként közölte a magyar bevásárlást. Ezek szerint a miskolci állami cég tulajdonába került a komplexum; az újonnan megalakult Lendvai Terme Kft. vagyona magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. „Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint” – emeli ki a lap.

HIRDETÉS

A tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja, ám az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották, helyére Magyarországról Molnár Péter került. A távozó igazgató a Lipa szálloda vezetőjeként folytathatja. „Az elmúlt időszakban a magyar állam több száz millió forintért vásárolt ingatlant a kisvárosban, valamint hozzájárult több ingatlan felújításához is” – jegyzik meg.

Horvátországban terjeszkedik a Fidesz-média | Magyar Hang

Orbán médiapolipja megszerzi a Z1-et – írja az egyik horvát lap.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet