Megindult a forgalom Hegyeshalomnál az osztrák rádió szerint

Megindult a forgalom Hegyeshalomnál az osztrák rádió szerint

Torlódás alakult ki Hegyeshalomnál az osztrák oldalon (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák rádióállomások (ORF) szerint megindult a forgalom a magyar–osztrák határon, ahol a magyar határ lezárása miatt a déli órákra 35 kilométeres sor torlódott fel. A járművek a magyar határ megnyitására vártak. Az Ö3 tudósítása szerint a magyar hatóságok 13 órakor nyitották meg az átkelőt.

A tudósítás szerint csütörtök hajnali öt óráig a magyar, bolgár, román és szerb rendszámú járművek kelhetnek át a határon. Időközben az ORF honlapján megjelent híradás szerint is zajlik a forgalom. Azt írják, hogy az osztrák belügyminisztérium megállapodott az időszakos határnyitásról a magyar hatóságokkal. Azt is közölték, hogy a feltorlódott ukrán gépjárművek számára is dolgoznak azon, hogy egy másik útvonalat jelöljenek ki, ahol hazamehetnek.

Határzár, Hegyeshalom: a román vendégmunkások blokádot vontak a magyarok elé - Videóval! | Magyar Hang

Az már eldőlt, hogy estétől a román és bolgár állampolgároknak több órájuk lesz átutazni Magyarországon.

Az osztrák hatóságok szerint a feltorlódott járműsor a határ túloldalán már 35 kilométeresre duzzadt a déli órákra. De a magyar oldalon is 12 kilométeres volt a kilépésre várók sora.

Az éjjel rengeteg szerb, macedón és ukrán rendszámú autó várakozott a határ közelében. Számukra szükségállomást alakítottak ki az osztrák hatóságok. Ide jöhettek azok is, akik nem tudtak átkelni hajnali 5-ig, addig, amíg az éjjeli órákban átjárható volt a határ a román és bolgár gépkocsiknak.

A magyar határok kedd óta vannak lezárva a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések miatt.