HIRDETÉS

Lakhelyelhagyási tilalom jön Kárpátalján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megtiltotta a helyi kormányzóság pénteken az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében, írja tudósításában az MTI.

A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom helyi idő szerint mindegyik megyében szombat 13 órától hétfő 6 óráig lesz érvényben. Ez idő alatt a rendvédelmi szervek, a rendőrség és a nemzeti gárda tagjai megerősített szolgálatot tartanak, a szabály megszegéséért 17 ezer hrivnya (mintegy 202 ezer forint) pénzbírságot szabnak ki – idézte a Mukachevo.net helyi hírportál Olekszij Hetmanenko kárpátaljai kormányzót. A helyi vezetés ezért arra kérte az embereket, hogy a bevásárlást intézzék el időben, még a rendelkezés életbe lépése előtt.

Csernyivci megyében minden üzletet bezárnak a lakhelyelhagyási tilalom idejére, csak a gyógyszertárak és a benzinkutak maradnak nyitva, utóbbiak azonban csak a sürgősségi feladatokat ellátó járműveket, vagyis a mentőket, a rendőrség, a tűzoltóság és más hasonló szervek autóit szolgálhatják ki.

Ha ide bekopog a vírus, elpusztul az ország – nincs ok a derűlátásra Kárpátalján | Magyar Hang

Kárpátalján koronavírus-tesztek, lélegeztető gépek, védőfelszerelések és a felkészültség teljes hiánya jellemzi a megye egészségügyi intézményeit. Tudósítónk beszámolója a helyszínről!

Kijev megye kormányzóságának pénteki sajtóközleménye szerint ugyancsak javasolja a megyében lévő helyi önkormányzatoknak, hogy „korlátozza az emberek mozgását és tartózkodását a nyilvános helyeken” a hétvégén, a nyugati megyékben meghatározott időszakban, valamint az ortodox húsvéti ünnepnapokon is, azaz április 18-án 13-tól április 21-én 6 óráig. Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint Kijev megyében a megbetegedések számának tetőzését április 11-20. közötti időszakra jósolják.

HIRDETÉS

Ukrajnában az egészségügyi minisztérium adatai alapján péntekre, egy nap alatt 12 új esettel, 69-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 311-gyel 2203-ra, ami mind a fertőzöttek, mind a haláldozatok számának tekintetében az eddigi legmagasabb napi növekedés. A betegségből eddig 61-en gyógyultak fel az országban.

Ukrajna lezárja határait a saját állampolgárai előtt is | Magyar Hang

Kötelező lett az utasoknak a tömegközlekedésen védőmaszkot viselniük keleti szomszádunknál.

Közben a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében, ahol máig nem találtak egyetlen koronavírusos fertőzöttet sem, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megyei részlegvezetője pénteken kijelentette, hogy a helyi egészségügyi dolgozók nem szabványosított kémcsöveket és rossz minőségű vegyi anyagokat használtak a mintavételeknél, illetve elemzésüknél, ami miatt hamis eredmények születhettek, és ezért újra meg kell ismételni valamennyi korábbi tesztelést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.