Tovább drágul az MMA tavaly nyáron átadott székháza

Félmilliárd forinttal kerül többe az Andrássy úti villa, így összesen csaknem 6,5 milliárdot fordított az állam az akadémiára.
Ahmed Amran (Fotó: Magyar Hang)

„Magyarországon valami elmozdult a félelem felé”

Ahmed Amran jemeni származású geofizikus-mérnök magyarul írja novelláit; nyelvekről, kultúrákról és szorongó lelkekről kérdeztük.

„Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény”

A kultúrák konfliktusa lehet előrejelzés, ám az is lehet, hogy szándék – fogalmazott húsvéti interjújában Erdő Péter esztergom-budapesti érsek.
A Steindl Imre Program által közreadott, a trianoni békediktátum századik évfordulójára, a Kossuth tér közelébe tervezett Nemzeti Összetartozás Emlékhely (részletének) látványterve. Az Alkotmány utca Kossuth tér felé eső száz méteres szakaszára tervezett emlékmű a Steindl Imre-program részeként valósul meg (Fotó: MTI/Steindl Imre Program)

Elsüllyesztett emlékezet

Az aktuális politikai és kulturális környezetben – szigorúan az eddig megvalósult szobrokhoz és térrendezéshez képest – üdítő kivételnek tűnik a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye.
Az ExperiDance színpad, amelyen a Nostrasamus – Világok vándora című előadásukat mutatták be Cigándon, 2016. július 22-én. (Fotó: Bartholomeus Thoth/Wikipedia)

Cáfolja a sajtóban megjelent megszűnését a ExperiDance

A társulat a Facebook-oldalán megjelent közleményében jelezte, nem igaz a korábban megjelent hír.
Ragályi Elemér (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Ragályi Elemér: Mintha hipnotizálták volna az országot

Az Emmy-díjas filmessel politikai propagandáról, a történelmi filmek követeléséről és a világsztárokkal közös munkáról is beszélgettünk. Interjú.

Victor Hugo az eladási listák élén

A tragikus tűzeset felpörgette A párizsi Notre Dame eladási mutatóit is.

Elhunyt Bács Ferenc

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára 83 évet élt.

Kero visszatér: a Rómeó és Júliát állítja színpadra az Arénában

Az ismert rendező azt követően szorult a partvonalra, hogy több színész is zaklatással vádolta meg. Szeptemberben tér vissza.

Történelem, átélhetően

Az Egy utca Arnhemben nagyon átélhető, nagyon életszagú tudósítás arról, mi történt a második világháborúban.

Legolvasottabb

Az ósdi hős

Íme egy minden téren sikeres ember, aki annyira önhitt és kisstílű, hogy képtelen megemészteni, ha nem ő kap egy díjat. Vagy az elnyomott, kallódó géniusz szerepére jelentkezik be?