HIRDETÉS

Szabadság, szerelem, rock – két keréken

HIRDETÉS

A Harley nemcsak egy motor, hanem egy életérzés; szabadság, lázadás, barátság, és egy óriási üvöltés. Úgy tartják, mindenkiben van egy kis Harley – az alsóőrsi szervezőknél legalábbis ez az alapvetés. Elmúlt, de örök emlékként itt marad mindenkinek, aki ott volt Alsóörsön az idei Harley-Davidson Open Road Fest-en!

HIRDETÉS

Alsóörs fogalom ebben a kultúrkörben, amit jelez, hogy az Európa kemping fövenyén 19. alkalommal húzták csutkáig a gázt a hazai motoros kolónia legelitebb tagjai. Harley-t hajtani nem tinédzseres dolog, ez a motorozás egyáltalán nem a száguldozásról, hanem a szabadságról, szerelemről szól. A Harley-hez azonban pénz is kell, nem kevés, ez nem a kisfiúk és átlagemberek játékszere, egy középkategóriás autó árát simán viszi bármelyik modell.

„Bevallom, ez az egész egy jó kis bulinak indult, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Igen, azt a bizonyos woodstocki érzést szerettem volna elhozni itthonra is, a motorok mellett nagy szerepet szántam a zenei oldalnak is. Sőt, inkább az utóbbira szerettem volna nagyobb hangsúlyt fektetni, ezért lett a Harley Fesztiválból Harley Davidson Open Road Fest. Az elképzelésem végül bejött, hiszen az évek múlásával egyre több olyan ember jött el Alsóörsre, akinek semmi köze sincs a motorozáshoz, de az itt tapasztalható hangulatot és életérzést élvezi a fesztivál keretein belül” – jelentette ki Dobai Attila, az Open Road Fest ötletgazdája és szervezője, majd hozzátette: a fesztiválon fellépők listája mindig attól függ, hogy a kiszemelt zenekarokat meg tudják-e fizetni. És mindig elsősorban ehhez az életérzéshez köthető zenei kínálatból választanak.

És tényleg. Az Open Road fest olyan, mint amikor a gyerek beszabadul a játékboltba. Bármerre fordulhatsz, bármerre nézhetsz, olyat látsz, ami miatt már megérte felkelni. Itt minden egyben van ahhoz, hogy megéld a szabadságot, a jó társaságot, a nagyobb részt egyforma érdeklődésű embereket és természetesen a rockzenét. Ne is romantikázzuk túl a dolgot: itt 0–24-ben ment a buli!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

HIRDETÉS

Az idei fesztivál egy igazi metál- és blues-rock ősrobbanás volt Alsóörsön. Olyan világszár zenészek fokozták a hangulatot, mint például az LGT-dalokat játszó Zenevonat – Karácsony Jánossal és Solti Jánossal – vagy éppen a woodstocki fesztivált is megjárt blueslegendák, a Canned Heat, akik még közel 50 évvel a legendás fesztivál után is fiatalokat meghazudtoló energiákat mozgattak meg a színpadon, hogy a közönség szinte újraélhette Woodstockot, korabeli hippikkel és esővel. Újra zúzott a Tankcsapda, és fergeteges koncertet adott a klasszikus hangszereket metálfegyverekké formáló finn banda, az Apocalyptica. A komolyzenei gyökerekkel rendelkező zenészek 1993-ban poénból, a gőz kieresztése miatt kezdtek keményebb dallamokat húzni és maguk is meglepődtek, mennyire tetszik a közönségnek, amit csinálnak. Azóta sikerük töretlen, aminek újabb fejezete éppen Alsóörsön íródott.

És amikor legördült a függöny, még inkább elmondhattuk magunkról: a rock szeretete mellett mindenkiben ott van egy kis Harley!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,282lájkolóTetszik
2,707követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányinfó 145.: Gulyás Gergely először áll a sajtó elé az önkormányzati választás után

A szokásosnak mondható csütörtök délelőtt helyett ezúttal kedden délután tart sajtótájékoztatót Hollik István kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszer.

Végrehajtás a 168 óránál