Kezdőlap Kultúra Indul a Művés...

Indul a Művészetek Völgye, mi is ott leszünk!

Pénteken kezdődik Magyarország egyik legnagyobb szabású nyári fesztiválja, a Művészetek Völgye. Tíz nap, ezerötszáz program. Ha nagyon durván be szeretnénk sűríteni, akkor nagyjából ez várja a látogatókat július 20. és 29. között. A mintegy kétszázezer látogatót vonzó fesztivál kínálata közben annyira széles skálán mozog, hogy ember legyen a talpán, aki átlátja a programhalmazt. A Kapolcs központtal üzemelő mustra ugyanis az elmúlt években a különféle művészeti műfajok mind szélesebb keresztmetszetét mutatja meg. A választék a különféle gyermek-kézműves-foglalkozásoktól az egyházi komolyzenei, népzenei, a dzsessz, a feltörekvő magyar underground szcéna koncertjein át az irodalmi, színházi előadásokig, pódiumbeszélgetésekig terjed. A Völgy erejét épp ez a változatosság adja, megfér egymás mellett a nagyszülői és tinédzser generáció, nem mellesleg pedig talán az egyik leggyerekbarátabb fesztivál címére is bátran pályázhatnak. Mindezt pedig egy igazán kellemes közegben, a Balaton-felvidék minden bájával megfűszerezve kapjuk meg. S noha szállásügyileg talán nem a legprémiumabb kategória, VIP-szekció sincs a szalmabálák között, de aki él-hal a kempingért, annak remek kis sátras buli az egész.

HIRDETÉS

A kínálatból közben tényleg nehéz szemezgetni, maga a fesztivál programfüzet – amit majd a helyszínen mindenki kézbe vehet, de előtte a Művészetek Völgye honlapjáról az internetről le is tölthet magának – 84 oldalas. A fesztivál nagyszínpadján, a Panorámán fellép az Anna & the Barbies, a Bohemian Betyars, a Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Jónás Vera Experiment, illetve a Quimby. Olyan külföldi előadó is, mint a brit Rebecca Ferguson, vagy épp a Fortress Europe című számával már 2003-ban a migráció és a beilleszkedés kérdését kapargató, szintén brit Asian Dub Foundation

Sok feltörekvő, vagy épp rutinos magyar zenekar a szcénát támogató Hangfoglaló program színpadán lép fel, ahol nagyon érdemes lesz elcsípni az I Am Soyuzt, a The Beanst, a Pegazusok Nem Létezneket, az Idegent, a SONYA-t, a Fran Palermót, az Ed Is Ont, a Blahalouisianát, a Belau-t, az Aurevoirt, a Papaver Cousinst, a Meztelen Diplomatákat, a Dope Calypsót, a Konyhát, a Csaknekedkislány, a Ricsárdgírt, illetve a Colorstart. Ugyancsak jó koncertek várnak mindenkit a Kőbánya Udvarában, ahol az interaktív zenés-beszélgetős programok után többek között játszik a Patché Band, Nági, a Kéknyúl, a Useme, a The Qualitons, az Ivan & The Parazol, a Mörk, vagy például a Amberjeck. Egyébként talán az egyik legjobb programnak a minden nap 15 órától kezdődő improvizációs szappanopera, az Éjjel-Nappal Momentán ígérkezik, amelyben a társulat színészei a nézők spontán instrukciói alapján szövik a történet fonalait. Tényleg remek, tavaly is nagyot ütött, nem mellesleg kevés mókásabb megoldás van annál, amikor így instruálják a színészeket.

Magyar Hang szempontból is fontos lesz a fesztivál, hiszen lapunk saját standot kap a rendezvény teljes idejére. Így a tervek szerint kollégáinkat minden nap megtalálják majd Kapolcson, a Petőfi utcai patak partján, ahol beszerezhetik a lap legfrissebb számát, illetve mellé tudunk adni a korábbiakból is. Ha szeretnének egy jót beszélgetni, minket ott találnak majd. Mi is mindenkit szeretettel várunk!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 9. számában jelent meg, 2018. július 13-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,920lájkolóTetszik
861követőKövetés
10,209feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek