Kezdőlap Gazdaság Garancsi ráte...

Garancsi rátette a kezét a Dürer Kertre

Kormányközeli körökhöz került a korábban a Nagycirkusz elszállásolására kinézett városligeti ingatlan, az MSZMP egykori pártfőiskolájának épülete – írta meg a 24.hu. A jelenleg a Dürer Kertnek otthont adó helyet Garancsi István ingatlanbefektető cége, illetve egy Fidesz-közeli tőkealap szerezte meg.

HIRDETÉS

Az Ajtósi University Kft.-ben májusban szerzett tulajdonrészt a Dürer Befektetési Kft., ezt pedig csak néhány hónappal korábban hozta létre egy magánszemély. Nem sokáig maradt egyedül, a Garhartt Invest Zrt.-n keresztül pedig egyenesen a székesfehérvári futballklubot tulajdonó Garancsi társult mellé. Ő ezen a cégen keresztül érvényesíti többségi tulajdonosi jogait a százmilliárdos forgalmú Market Zrt.-ben is. A mellette megjelenő Közép-európai I. Magántőkealap megalapításában pedig Mészáros Lőrinc közeli ismerőse, Csík Zoltán is kivette a részét. A tőkealap tulajdonosai azóta az Equilor brókercég vezetői, azaz Szécsényi Bálint és Gereben András.

A 24.hu információi szerint az új helyzetben az épületek mostani bérlői harminc napos felmondási idővel bármikor az utcára tehetőek. A lap úgy tudja, a jelenlegi tervek egy a Liget projekthez közel eső luxusszállodáról szólnak, bár korábban még azért nézték ki a területet, hogy ott a cirkuszt szállásolják el. Úgy tűnik, NER-közelből nem is az a legfontosabb, hogy a tervbe vett ingatlanoknak helyt találjanak, hanem hogy az értékes területet a magukénak tudják. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Dürer Kertnek 2020-ig szóló érvényes bérleti szerződése van.

Az épületegyüttest 2007-ben megszerző izraeli ingatlanfejlesztő társaság eredetileg szintén luxusszállót álmodott ide. Ehud Amir csapata akkor nagyjából hatmilliárdot fizetett a területért, ahol azóta a számos külföldi zenekart felléptető Dürer Kert üzemel. De zenekari próbatermek is működnek itt, ahogy egy irodapark is.

A szórakozóhely péntek délután reagált a hírekre. „A mai szikrázóan napfényes reggelen megjelent hírekre sem tudunk egyebet reagálni, mint annak előtte. Mivel a Dürer Kertnek semmi befolyása nincs arra, hogy ki vásárolja meg a klubot is magába foglaló ingatlant, illetve, hogy mik azzal a tervei, így csupán annyit tudunk mondani, hogy jelenleg az érvényes bérleti szerződésünk értelmében működünk és kívánunk működni mindaddig, amíg azt a terület tulajdonosa lehetővé teszi – bárki is legyen az” – olvasható az idén tízéves Dürer Kert közleményében.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,728lájkolóTetszik
821követőKövetés
9,953feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek