Kínában hódít Polgár Judit oktatási programja

Kínában hódít Polgár Judit oktatási programja

Fotó: Polgarjudit.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptembertől Kínában is elérhetőek lesznek a Sakkpalota és a Sakkjátszótér programjai, így a magyar gyerekek után az ázsiaiak is megismerkedhetnek a mostanra eredményesnek ítélt módszerrel. Itthon választható tantárgyként már 350 iskolában érhető el a Sakkpalota programja, így az közel tizenötezer gyereket képes jelenleg elérni. A pénteken kiadott sajtóközlemény szerint a résztvevő gyerekek negyven százalékkal jobb eredményt értek el a különböző kompetenciafelméréseken.

Az oktatási modell átvétele mellett Polgárt a Chess Skill=The Ability to Survive in the Future fesztiválon is vendégül látják Pekingben. Az ötnapos verseny a többszörös olimpiai bajnok által életre hívott Világsakkfesztivál felvezetéseként szolgál. Utóbbit októberben, Budapesten rendezik majd meg, míg a pekingi esemény már elkezdődött, és július 22-éig tart.

A programhoz csatlakozó kínai oktatási intézményeket Polgár személyesen is felkeresi majd, és szimultán partikat játszik a résztvevő ifjú tehetségekkel. A játékokat élőben közvetítik majd az interneten.

A program keretében a tanárok nem sakkot, hanem sakkal tanítanak: a kötelező tantárgyak ismeretanyagához kapcsolódnak a játékon keresztül. A Sakkpalota jelen van több kelet-magyarországi, hátrányosabb helyzetű településen is.