HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Kínában hódít...

Kínában hódít Polgár Judit oktatási programja

HIRDETÉS

Szeptembertől Kínában is elérhetőek lesznek a Sakkpalota és a Sakkjátszótér programjai, így a magyar gyerekek után az ázsiaiak is megismerkedhetnek a mostanra eredményesnek ítélt módszerrel. Itthon választható tantárgyként már 350 iskolában érhető el a Sakkpalota programja, így az közel tizenötezer gyereket képes jelenleg elérni. A pénteken kiadott sajtóközlemény szerint a résztvevő gyerekek negyven százalékkal jobb eredményt értek el a különböző kompetenciafelméréseken.

HIRDETÉS

Az oktatási modell átvétele mellett Polgárt a Chess Skill=The Ability to Survive in the Future fesztiválon is vendégül látják Pekingben. Az ötnapos verseny a többszörös olimpiai bajnok által életre hívott Világsakkfesztivál felvezetéseként szolgál. Utóbbit októberben, Budapesten rendezik majd meg, míg a pekingi esemény már elkezdődött, és július 22-éig tart.

A programhoz csatlakozó kínai oktatási intézményeket Polgár személyesen is felkeresi majd, és szimultán partikat játszik a résztvevő ifjú tehetségekkel. A játékokat élőben közvetítik majd az interneten.

A program keretében a tanárok nem sakkot, hanem sakkal tanítanak: a kötelező tantárgyak ismeretanyagához kapcsolódnak a játékon keresztül. A Sakkpalota jelen van több kelet-magyarországi, hátrányosabb helyzetű településen is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek