Kezdőlap Kultúra Világsztárok ...

Világsztárok lépnek fel a legrégebbi hazai fesztiválon

Bizonyára kevesen tudják, hogy Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. Ebben az évben augusztus 22-én indul be az őrület a Tisza partján, és megadják a módját a jubileumi ünneplésnek.

HIRDETÉS

A négy napos nyárzáró fesztiválra a Napfény városába olyan nemzetközi világsztárok érkeznek, mint Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless Dj setje. Ott lesz a poprock hazai élvonala Ákostól, a Halott Pénzen és Majka & Curtisszen keresztül Lovasi Andrásig. A tíz zenei színpadon a négy nap alatt 1395 fellépő fog megfordulni a több mint 150 zenei program során. Érdekesség, hogy a SZIN-en 5890 méter elektromos kábelt használnak fel a szervezők, ami pont a szegedi nagykörút hosszával egyezik meg. Az esemény persze nem vetekszik a nagy hazai fesztiválokkal, de erre is 13 országból vettek jegyet az idén. A legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km-re lévő finnországi Vaasa városából érkezik.

Az idei SZIN-re érkező egyik külföldi fellépő kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítani a backstage-ben. Egy másik előadóművész pedig egy 12 méter átmérőjű medencét kért, hogy a koncert után lehűthesse magát. Azt nem árulták el a szervezők, hogy kik voltak ezek, de lesz több nagy név is az idén, tehát lehet tippelgetni.

Csütörtökön Ákos mellett Jess Glynne lesz a fő attrakció. Augusztus 24-én lép fel a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán minden idők legsikeresebb brit szintipop duója, a Neil Tennant és Chris Lowe alkotta Pet Shop Boys. A zárónapon a dancehall királyának zenéjére rázhatják a Tisza-parton, ugyanis szombaton érkezik a SZIN-re Sean Paul.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,158lájkolóTetszik
1,595követőKövetés
13,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Karanténba zárva – Magyar Hang-ajánló

Orbán Viktor és a Néppárt, Éger István-, Szalma Botond- és Zoboki Gábor-interjú, mitrovicai riport, 44 év után új polgármestert választ Ibrány. Keresse a friss számot!

Kiemelt cikkek